Port of Rotterdam

Nieuwe ligplaatsen voor Odfjell terminals

24-12-2009

Het Havenbedrijf Rotterdam (HbR) en Odfjell Terminals Rotterdam (OTR) hebben samen een 460 meter lange kade ontwikkeld en gebouwd op Odfjell's tankterminal in het Botlekgebied.

Het Havenbedrijf Rotterdam (HbR) en Odfjell Terminals Rotterdam (OTR) hebben samen een 460 meter lange kade ontwikkeld en gebouwd op Odfjell's tankterminal in het Botlekgebied. De kade biedt één ligplaats voor zeegaande tankschepen en één voor kust- en binnenvaartschepen. De kade moet de (over) belasting van bestaande 'jetties' verminderen en vertraging tegengaan.

Voor de bouw is het naastgelegen depot van PCS verhuisd naar aan andere door het HbR geregelde locatie. Onderdeel van het project was ook de sloop van OTR's binnenvaartpier 11 en herbouw van jetty 10, ooit geschikt voor één diepzeeschip, als L-jetty. Nu kan er aan de binnenkant tevens een binnenvaartschip behandeld worden. De inauguratie van de nieuwe kade vormde het sluitstuk van een groot meerjarige (om) bouwproject voor jetties bij Odfjell.

Odfjell Terminal Rotterdam
OTR heeft nu de beschikking over vijf ligplaatsen voor diepzeetankers, veertien voor binnenvaartschepen en zeven locaties voor kustvaarders. OTR is één van de grootste individuele onafhankelijke tankterminals in Europa en concentreert zich op de opslag van vloeibare bulkchemicaliën en minerale olieproducten. Het beschikt over 300 tanks met een capaciteit van ruim 1,6 miljoen m3. OTR verzorgt ook distillatiediensten voor de chemische- en olie-industrie via Odfjell Petrochemical Industrial Distillation (Odfjell PID).

Meer informatie over Odfjell: www.odfjell.com