Landschap Noord-Holland

Zwerfexcursie door de Noordduinen
De vele konijnen maken het gebied bijzonder

Ook in het nieuwe jaar staan de enthousiaste gidsen van Landschap Noord-Holland weer voor u klaar. Zij nemen u deze keer graag mee door de Noordduinen bij Groote Keeten. Dat gebeurt op zondag 10 januari van 10.00 tot 13.00 uur.

We letten tijdens deze excursie speciaal op de invloed van konijnen in de duinen. Deze dieren hebben al jaren last van ziekten als myxomatose en VHS. Dat laatste is een virus waaraan konijnen binnen enkele uren of hooguit een paar dagen kunnen sterven. Gelukkig is de stand van de konijnen hier beter dan op andere plaatsen in de duinen. Dat is heel plezierig. De gids zal laten zien dat het positieve gevolgen heeft voor de Noordduinen.
In de winter zijn er nauwelijks bloeiende planten te vinden. Maar er is een groep planten die er juist in deze tijd van het jaar schitterend bij staat: de mossen. Daar besteden we tijdens onze wandeling dan ook de nodige tijd aan. Er gaat een wereld voor u open!
Als u er een heeft, raden wij u aan uw verrekijker mee te nemen. Altijd handig om beter te kunnen kijken als we iets bijzonders tegen komen.

Aanmelden is gewenst en kan bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland, tel. 088-0064455. Eventueel kunt u ook ter plaatse aansluiten. De kosten bedragen ¤ 6,50, Beschermers van Landschap Noord-Holland betalen ¤ 3,50 en kinderen tot 12 jaar ¤ 2,50. We verzamelen op het grote parkeerterrein aan de Duinweg, pal ten zuiden van Groote Keeten.

Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl. Alle buitenactiviteiten in Noord-Holland staan op www.natuurwegwijzer.nl

Noot voor redacties



Landschap Noord-Holland