Gemeente Venray


24 december 2009

Kumet Venrayse starter van het kwartaal

Het Venrayse bedrijf KuMeT BV is gekozen tot de starter van het 3e kwartaal 2009. KuMeT is daarmee het derde bedrijf dat de prijs dit jaar in de wacht sleept. Het bedrijf richt zich op de productie van fijne metaalwaren. De verkiezing van KuMet is vooral vanwege de getoonde durf om juist nu, in deze lastige sector te starten.

KuMeT is in september van dit jaar opgericht door Venraynaar Peter Kupers. Twee weken nadat het bedrijf waar hij werkte failliet was gegaan, schreef hij zich als zelfstandig ondernemer in bij de Kamer van Koophandel. KuMeT produceert specifieke metaalwaren met behulp van complexe draai- en freestechnieken. Deze producten worden onder meer gebruikt in de automotivesector.

De onderneming heeft voorlopig onderdak gevonden bij het bedrijf van de broer van Kupers op bedrijventerrein de Hulst in Venray. Kupers werkt daar nu nog samen met zijn vrouw en zijn zoon maar de komende jaren wil hij doorgroeien naar een bedrijf met circa 10 werknemers. Ook wil hij over ongeveer een jaar verkassen naar een eigen pand elders in Venray.

Wethouder Heldens die deel uitmaakt van de jury, is blij met de winnaar van dit kwartaal. "Dit is nu precies de ondernemer die we voor ogen hadden toen we met dit initiatief begonnen. Peter Kupers heeft veel lef getoond door juist in deze economisch moeilijke tijd de stap te zetten naar een eigen bedrijf en nog wel in een sector, de industrie, die het bijzonder moeilijk heeft. In ons gesprek gaf hij aan dit weloverwogen te hebben gedaan. Ik neem mijn petje af voor zoveel durf".

De starter van het kwartaal is een initiatief van de Rabobank en de gemeente Venray met het doel om het zelfstandig ondernemerschap te stimuleren. Elk kwartaal kiest een jury uit een aantal starters de meest aansprekende. Na afloop van het jaar wordt uit de 4 kwartaalwinnaars de algehele winnaar gekozen.