Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 30-11-2009

AVRO BRENGT GROOT GALA MET MUSICALSTERREN OP KERSTAVOND

De AVRO presenteert op kerstavond het Musical Kerstgala, een muzikale kerstreis met topartiesten uit de Nederlandse musicalwereld, onder begeleiding van het live-orkest van Fluitsma en Van Tijn. In een groots en sprookjesachtig decor vertelt Chantal Janzen een kerstverhaal aan de hand van bekende kerstnummers.

Tijdens het gala treden onder meer op: Simone Kleinsma, Jamai, Freek Bartels, finalisten van het AVRO-programma 'Op zoek naar Mary Poppins', Mariska van Kolck, Ellen Evers, Stanley Burleson, Wieneke Remmers, John Vooijs, Kim-Lian van der Meij en Brigitte Heitzer.

Tijdens het gala speelt de kerstgedachte een grote rol. Daarom wordt in de uitzending op kerstavond ook aandacht besteed aan de campagne 'Because I am a girl' van Plan Nederland. Meisjes in ontwikkelingslanden hebben het vaak veel slechter dan jongens, alleen omdat het meisjes zijn. Maar dat verandert als meisjes dezelfde onderwijskansen krijgen als jongens.

AVRO Musical Kerstgala: 24 december, AVRO, Nederland 1, 20.30 uur. 26 december, AVRO, Nederland 1, 14.35 uur (herhaling).

---



Ingezonden persbericht