Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 15 december 2009

KERSTSPECIAL DOE MAAR NORMAAL BIJ BNN
GUUS MEEUWIS EN XANDER DE BUISONJÉ IN HOGERE SFEREN

Guus Meeuwis, Xander de Buisonjé en Sander Lantinga in een kriebelende kersttrui, Arie Ribbens als de kerstman en Jordy van Loon in een stal. BNN's muziekquiz Doe Maar Normaal ademt voor één keer de geur van dennennaalden en kalkoenen tijdens de speciale kersteditie. Vaste panelleden Ruben van der Meer, Arie Koomen, Birgit Schuurman en Pepijn Lanen vieren het feest samen met Guus Meeuwis en Xander de Buisonjé. De twee gasten gooien er een paar zoetsappige kerstnummers in, maar zetten de warme decembergevoelens opzij tijdens de muzikale kerstquiz. Doe Maar Normaal Kerstspecial is te zien op donderdag 24 december van 23.00 tot 23.40 uur en vrijdag 25 december van 19.00 tot 19.40 uur bij BNN op 3.

Sander Lantinga is naar eigen zeggen een echt kerstdier: 'Kerst kan mij niet vroeg genoeg beginnen. Ik was daarom als een kind zo blij dat we deze kerstspecial mochten opnemen toen de mussen nog dood van het dak vielen. Liefhebbers van kerstmuziek kunnen hun hart ophalen. Het gaat van Kling Klokje Klingeling tot 2000 Miles van The Pretenders.'

De vaste onderdelen in Doe Maar Normaal zijn voor één keer allemaal in een kerstjasje gestoken. In Wie van de Drie zoeken de kandidaten naar de artiest wiens kerst volledig werd verziekt door zijn eigen natte sneeuwhit, in Mama Appelsap blijken er verborgen Nederlandse kerstboodschappen te zitten in bekende popnummers en Vier Op Een Rij speelt zich voor de verandering eens af in de kerststal. De gouden keeltjes van Guus Meeuwis en Xander de Buisonjé komen goed van pas tijdens de ronde met de intro's van de grootste kerstknallers aller tijden.

Ook de website van Doe Maar Normaal (doemaarnormaal.bnn.nl) is helemaal in decembersfeer, ondermeer met een speciale kerstquiz waarin allerlei vragen over muziek en popsterren voorbij komen. Beeldmateriaal met Guus Meeuwis, Xander de Buisonjé, Jordy van Loon en Arie Ribbens is te vinden op onze perssite.