Dienstenbond CNV

Nieuws

23 december 2009

Principeakkoord sociaal plan Schlecker

CNV Dienstenbond heeft enkele malen onderhandeld met Schlecker over een sociaal plan. De laatste onderhandelingsronde heeft geresulteerd in een principe akkoord wat wij nu ter stemming aan u voor willen leggen.

Reorganisatie en ledenbijeenkomst
Schlecker is aan het reorganiseren. Komende jaar zullen er nog maximaal 70 filialen gesloten worden. De directie heeft geen vastomlijnd reorganisatieplan. Het doel van de sluitingen is het beperken van het verlies. Ook de huurcontracten van de filialen spelen een rol.
Voor de onderhandelingen hebben wij de situatie uitvoering met u besproken in een ledenbijeenkomst. U heeft toen aangegeven dat het uw wens was dat het huidige sociaal plan verlengd werd, zonder verslechteringen.

Het principeakkoord
CNV Dienstenbond heeft tijdens de onderhandelingen duidelijk aangegeven dat het versoberen van het sociaal plan voor ons geen optie is. De directie heeft dit signaal opgepakt en is bereid om het huidige sociaal plan met 1 jaar ter verlengen, inclusief de "oude" kantonrechtersformule met een ongewijzigde C factor van 1. Wij hebben wel een aantal kleine wijzigingen afgesproken:
-Boventallige werknemers zijn voortaan na sluiting en uitruiming van hun filiaal vrijgesteld van werkzaamheden.

-Vakbonden, OR en werknemers worden voortaan drie maanden vooraf geïnformeerd over de te sluiten filialen.
Wij hebben ook afgesproken dat er voor werknemers die vlak voor hun prepensioen boventallig verklaard worden, per geval afspraken op maat gemaakt worden. Doel hiervan is dat deze werknemers zonder problemen hun prepensioen kunnen halen. Indien noodzakelijk zal Schlecker deze werknemers langer in dienst houden.

Stemmen
CNV Dienstenbond legt het principe akkoord nu ter stemming aan u voor. Op het vlak van het sociaal plan hebben wij binnen kunnen halen wat wij wilden, namelijk een verlenging van het huidige sociaal plan, zonder verslechteringen. CNV Dienstenbond geeft een positief stemadvies voor dit principe akkoord.
U kunt tot en met 8 januari uw stem uitbrengen door middel van bijgevoegd stemformulier.