Gemeente Elburg


In memoriam raadslid E. Bultman

Diep geschokt vernamen wij dat op woensdag 23 december j.l. ons raadslid de heer E. Bultman, wonende te Doornspijk is overleden.

Hoewel de heer Bultman al enige maanden ziek was, is zijn overlijden toch nog onverwachts gekomen. Hij was in de periode van 1987 tot heden in totaal 18 jaar raadslid in de gemeente Elburg. In het dagelijks leven was hij agrariër. De heer Bultman is 64 jaar geworden.

De heer Bultman was in de loop der jaren lid van diverse raadscommissies, de commissie voor bezwaar- en beroepschriften, en was jarenlang voorzitter van de commissie Algemene Bestuurszaken. Hij vertegenwoordigde de gemeente in het algemeen bestuur van het Recreatiegemeenschap Veluwe. Ondanks zijn ziekte bleef hij nauw betrokken bij het raadswerk. Hij had graag nog eens voor vier jaar de Elburgse gemeenschap gediend. Helaas heeft dit niet meer zo mogen zijn.

Wij hebben de heer Bultman leren kennen als een zeer integer man met een grote mate van vergevingsgezindheid. In moeilijke discussies riep hij op tot rust en kalmte. Met zijn rustige stem, zijn wijze woorden en met zijn specifieke gevoel voor humor wist hij de sfeer in de raad in positieve zin te beïnvloeden. De heer Bultman was een man met gezag, een man naar wie werd geluisterd. Wij zullen hem als mens en als bestuurder missen.

Een groot verdriet is gekomen in het leven van zijn vrouw en zijn kinderen. Wij bidden zijn vrouw en kinderen toe dat zij van God de kracht mogen ontvangen om dit verlies te dragen.

Namens het gemeentebestuur van Elburg,

F.A. de Lange, burgemeester