Gemeente Waddinxveen


Gemeente pakt vernieling en vervuiling aan

Rond de jaarwisseling voert de gemeente een speciaal programma uit, waarmee we vernielingen en vervuiling in de openbare buitenruimte zoveel mogelijk willen voorkomen of opruimen. Om succesvol te zijn, is uw medewerking noodzakelijk. Wij vragen daarom uw aandacht voor het volgende:

Ondergrondse papiercontainers afgesloten van 30 december tot 1 januari

Om brandstichting in de ondergrondse containers te voorkomen, worden de ondergrondse papiercontainers gedurende de vuurwerkperiode afgesloten. Houdt u uw oud papier even een paar dagen thuis, zet het in geen geval naast de container, zodat we zonder schade of vervuiling het jaar 2010 kunnen inluiden.

Prullenbakjes buiten gebruik

De prullenbakken in de gemeente worden veel vernield of in brand gestoken bij de nieuwjaarsviering. De meeste bakken worden daarom enkele dagen afgesloten of tijdelijk verwijderd. In de eerste week van januari worden de prullenbakjes weer teruggeplaatst.

Maak van uw vuurwerkafval geen zwerfvuil

Verzamel het afval van uw vuurwerk in een huisvuilzak of in de speciale Waddinxveense afvalzak, zet deze op nieuwjaarsdag voor 12.00 uur langs de straat, en de gemeente zamelt ze in. De hele middag op de eerste januari rijden vijf teams van de gemeente door de wijken om het vuurwerkafval op te halen. Met een beetje inspanning van iedereen kunnen we schoon het nieuwe jaar in. De speciale zakken worden op 28, 29 en 30 december uitgedeeld door vrijwilligers van de ruiterclub Bloemendaal. Zij staan bij Albert Heijn, Plus Zuidplas, Aldi en bij C1000. Natuurlijk kunt u het vuurwerkafval ook in stevige dozen aan de weg zetten, maar denkt u daarbij aan het gewicht!

Â

Extra schoonmaak van de straten in januari

Gedurende de hele eerste maand van 2010 voert de gemeente extra schoonmaakwerk uitvoeren. In de eerste weken rijden veegwagens door de wijken en de hele maand januari wordt een extra ronde papierprikken uitgevoerd, zodat Waddinxveen er daarna weer netjes uitziet.

Kerstbomenactie

Kinderen kunnen weer kerstbomen inleveren bij de gemeente. Per boom verdienen ze ⬠0.50. Op woensdag 6 januari staan de teams âs middags van 13:00 uur tot 16:00 uur op de gebruikelijke locaties: Wingerd, Koningin Wilhelminaplein, Zuidplashof en Overtoom.

Grotere partijen (meer dan 50 stuks) kunnen worden opgehaald. Hiervoor moet uiterlijk dinsdag 5 januari een afspraak gemaakt worden via telefoonnummer 0182-624500. Geef het aantal ingezamelde bomen door, zodat uw kind dan direct betaald kan worden. U krijgt dan een indicatie van de ophaaltijd op de woensdag. De partij kerstbomen moet langs de weg neergelegd worden, zodat de vrachtwagen ze snel en gemakkelijk kan afvoeren.

Â

Ziet u vernielingen, bel de politie

Iedereen ergert zich aan de kapotte bushokjes, vernielde telefooncellen en in brand gestoken straatmeubilair. Bent u getuige van een vernieling? Bel de politie (0900 8844); zij zijn gedurende de nieuwjaarsnacht met veel mankracht aanwezig. Beschadigingen door vandalisme, waarvan u de daders niet weet, kunt u ook melden op de gemeentelijke website via de knop âMeldpunt Openbare Ruimteâ.