Ingezonden persbericht


Inter Access levert nieuwe ICT-infrastructuur voor gemeenten Wormerland en Oostzaan

Hilversum, 24 december 2009 - De Noord-Hollandse gemeenten Wormerland en Oostzaan hebben na een Europese aanbesteding Inter Access geselecteerd als leverancier van hun nieuwe gezamenlijke ICT-infrastructuur. De nieuwe omgeving is gebaseerd op een combinatie van open source- en closed source-oplossingen met als basis HP-servers en storage van HP LeftHand. Monitoring vindt plaats met de open source-software van NAGIOS. De twee gemeenten kiezen verder voor virtualisatie met Citrix XEN-Server en het Server-Based Computing-concept (SBC) van Microsoft. Het onafhankelijke adviesbureau ODinfo begeleidde de twee gemeenten bij de tender.

Belangrijk argument voor de keus voor Inter Access was de aansluiting van het Inter Access-aanbod op de uitgangspunten van de beide gemeenten voor de nieuwe werkorganisatie. Het concept van Inter Access zorgt ervoor dat de circa tweehonderd eindgebruikers bij de twee gemeenten binnen dezelfde omgeving kunnen (samen)werken. Dankzij het SBC-concept kan iedere medewerker zich op elke werkplek aanmelden. Daarnaast wilden de twee gemeenten zoveel mogelijk gebruikmaken van de bestaande infrastructuur. Inter Access ontwikkelde met het oog daarop een heterogene omgeving met een optimale combinatie van closed source- en open source-oplossingen. Het voorstel van Inter Access is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de betrokken leveranciers, waaronder Microsoft, Citrix en HP.

"Deze ontwikkeling sluit uitstekend aan bij de ambitie die wij als werkgever en als gemeenten hebben. De nieuwe infrastructuur maakt het mogelijk om locatieonafhankelijk te werken en helpt ons daarmee de dienstverlening naar onze inwoners verder te verbeteren doordat wij slimmer en efficiënter kunnen werken", aldus Peter Tange, burgemeester van Wormerland.

"Met deze nieuwe infrastructuur spelen de gemeenten Wormerland en Oostzaan optimaal in op het nieuwe werken, waarbij medewerkers niet gebonden zijn aan een vaste werkplek, maar overal flexibel kunnen werken. Daarnaast zorgt virtualisatie en de inzet van open source-software voor een zeer kostenefficiënte omgeving", zegt Han Dieperink, lid van de hoofddirectie van Inter Access. Met de keuze van de gemeenten Wormerland en Oostzaan verstevigt Inter Access de sterke marktpositie bij samenwerkende gemeenten in Nederland.

###

Foto: Marlies A. van den Hende, gemeentesecretaris en Ton Krake, Account Manager Inter Access

Over Inter Access
De vakkundigheid van de ruim duizend medewerkers in Nederland en België gecombineerd met onafhankelijk ondernemerschap maken van Inter Access de IT-dienstverlener bij uitstek voor middelgrote en grotere organisaties in de publieke sector, handel, industrie en financiële dienstverlening. Inter Access biedt deze organisaties een totaalaanbod voor ontwerp, realisatie en beheer van hun volledige informatievoorziening.

Voor de lokale overheid is Inter Access een toonaangevende leverancier van innovatieve IT-oplossingen en -diensten bij meer dan honderd gemeenten en diverse intergemeentelijke samenwerkingsverbanden.

Met kerncompetenties rond IBM, Microsoft, Oracle, SAP en open source-technologie ontwikkelt Inter Access effectieve oplossingen voor 'het nieuwe werken', servicegeoriënteerde processen en adaptieve infrastructuren. Deze oplossingen zijn gericht op het creëren van een groter vermogen om te veranderen. Hiervoor ontvangt Inter Access jaar na jaar prestigieuze innovatieprijzen.

Inter Access combineert zekerheid met flexibiliteit en onderscheidt zich door een eigen aanpak waarbij het bedrijf elke dag werkt aan een open en constructieve werkrelatie met zijn klanten. Daardoor ontstaat er ruimte voor verandering, aanscherping en nieuwe inzichten. Voor meer informatie: www.interaccess.nl.

Voor meer informatie: