Nieuwe eerste voorzitter en voorzitter van het Rekenhof

24/12/2009 09:46

COUR DES COMPTES - REKENHOF

Naar aanleiding van de pensionering op 17 december 2009 van de heer Franki Vanstapel, eerste voorzitter van het Rekenhof, neemt de heer Philippe Roland de titel over van eerste voorzitter van het Rekenhof. Hij heeft daartoe de eed afgelegd in handen van de koning op maandag 21 december 2009. De heer Ignace Desomer werd op 12 november 2009 door de Kamer van Volksvertegenwoordigers verkozen als voorzitter van de Nederlandse Kamer van het Rekenhof en heeft op dinsdag 22 december 2009 de eed afgelegd in handen van de eerste voorzitter van het Rekenhof.

De heer Philippe Roland begon zijn loopbaan op het Rekenhof in 1984 als auditeur. In 2003 benoemde de Kamer van Volksvertegenwoordigers hem tot raadsheer bij het Rekenhof en in 2004 tot voorzitter van de Franse Kamer van het Rekenhof.

De heer Ignace Desomer is sinds 1981 verbonden aan het Rekenhof, eerst als auditeur, later als eerste-auditeur-revisor. Tussen 1995 en 2000 was hij kabinetsdirecteur van de eerste voorzitter en in 2000 werd hij raadsheer in de Nederlandse kamer van het Rekenhof.


---

Informatie voor de pers

Het Rekenhof controleert de openbare financiën van de federale Staat, de gemeenschappen, de gewesten en de provincies. Het draagt bij tot een beter overheidsbeheer door de parlementaire vergaderingen, de beheerders en de gecontroleerde diensten nuttige en betrouwbare informatie te bezorgen, die voortvloeit uit een tegensprekelijk onderzoek. Als collaterale instelling van het parlement werkt het Rekenhof onafhankelijk van de overheden die het controleert.

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel