Evangelische Gemeente Hoekse Waard organiseert twee kerstnachtdiensten


OUD-BEIJERLAND, 20091125 -- Op donderdagavond 24 december organiseert de Evangelische Gemeente Hoekse Waard (EGHW) voor het eerst op dezelfde avond twee kerstnachtdiensten. Deze vinden plaats in sporthal De Boogerd te Oud-Beijerland. De diensten zullen zijn om 19:00 uur en om 21:30 uur.

Het is dit jaar voor de vierde keer dat de EGHW een kerstnachtdienst in sporthal De Boogerd organiseert. Jaarlijks komen er meer bezoekers op deze avond af en vorig jaar zat de zaal dan ook vol. Om die reden is er besloten om dit jaar twee identieke kerstnachtdiensten aan te bieden zodat er voldoende zitplaatsen zijn. Dit jaar wordt er verwacht dat er tussen de duizend tot twee duizend bezoekers zullen komen voor de kerstnachtviering.

Programma kerstnachtdienst
Dit jaar is het thema van de kerstnachtdienst "Jezus, het andere gezicht van God!". Met het programma van deze avond wordt kerst op grootse wijze gevierd en wordt stil gestaan bij wat kerst betekent. De spreker van deze avond is Kees van Velzen, werkzaam voor de Evangelische Omroep. Verder zal er onder andere een band zijn, samenzang en een dramastuk. De kerstnachtdienst is voor zowel jong als oud en het is voor het hele gezin leuk om kerst op deze wijze met elkaar te beleven.

Ondersteuning van weeskinderen
De opbrengst van de collecte tijdens de kerstnachtdiensten is dit jaar voor een project ter ondersteuning van weeskinderen in Jemen. Een land waarin een grote nood is en er geen toekomst bestaat voor weeskinderen, weduwen en gehandicapten. Door het werk van stichting Future Builder worden weeskinderen geholpen om scholing te ontvangen, kinderen geholpen door operaties en weduwen door microfinanciering geholpen om in eigen levensonderhoud te kunnen voorzien. Met de collecteopbrengst dit werk ondersteund en wil men toekomst bieden in uitzichtloze situaties van weeskinderen, gehandicapten en weduwen.

Vertaling
Tijdens de kerstnachtdiensten is er vertaling aanwezig door middel van headsets. Er is vertaling aanwezig naar Engels, Frans, Arabisch en Spaans. Er zal in de zaal worden aangegeven waar men deze headsets kan afhalen.

Live-webstreaming
Voor degene die niet aanwezig kunnen zijn om de kerstnachtdienst mee beleven kunnen op de website van de EGHW via webstreaming de diensten live meemaken. Op dezelfde tijden dat de diensten plaatsvinden kunt u via de website meekijken.

De kerstnachtdiensten vinden plaats in Sporthal de Boogerd, Hortensiastraat 5 te Oud-Beijerland, in verband met beperkte parkeergelegenheid wordt men verzocht om zoveel mogelijk met elkaar mee te rijden en indien mogelijk per fiets te komen.
Voor meer informatie; www.eghw.nl





Ingezonden persbericht