Traditionele Kerstnachtdienst in Kapel Caesarea


Persoonlijk levensverhaal van bewoner Ontwenningscentrum Leger des Heils

APELDOORN, 20091208 -- Op Kerstavond, 24 december, organiseren het Leger des Heils Gelderland en Kapel Caesarea BV een Kerstnachtdienst in de Kapel van Caesarea.

De dienst in de Kapel aan de Hoenderloseweg 108-110, begint om 22.00 uur en na afloop is er gelegenheid voor ontmoeting. Kapel Caesarea sponsort de bijeenkomst door warme chocolademelk te schenken en kerstbrood rond te delen. `'Wij doen dit omdat wij het Leger des Heils en het werk dat zij hier in Ugchelen doen, een warm hart toedragen'', aldus Rik Brummel namens Kapel Caesarea.

Het is de tweede Kerstnachtdienst die gehouden wordt in de gerestaureerde Kapel van Caesarea. Vorig jaar werd de Kerstnachtdienst druk bezocht door mensen uit Ugchelen en de wijde omgeving.

De dienst is voor iedereen vrij toegankelijk. Het belooft een traditionele dienst te worden met veel samenzang en een persoonlijk levensverhaal van een bewoner van Ontwenningscentrum De Wending. De leiding van de dienst ligt in handen van mw. Majoor Poppema van het Leger des Heils. Medewerking wordt verleend door organist dhr. J. Ouwehand uit Beekbergen en een kwartet vanuit `The College Barbers' uit Apeldoorn.

Kinderen Jeugdhuis De Enk
De opbrengst van de collecte tijdens de dienst gaat naar Jeugdhuis De Enk. Dit is een gezinsvervangende voorziening van het Leger des Heils in Apeldoorn waar zo'n 30 kinderen in de leeftijd van 4 t/m 18 jaar verblijven die om diverse redenen niet meer thuis kunnen wonen. De collecte is bestemd voor de inrichting van de kamertjes van de kinderen. Deze kamers worden opgeknapt en vergroot zodat er meer ruimte is om te spelen.

Samenwerking
De samenwerking tussen Kapel Caesarea BV en het Leger des Heils Gelderland, krijgt vorm door de bewoners van Caesarea die in en rondom de Kapel werkzaamheden verrichten om daarmee weer in een arbeidsritme te komen voor de toekomst.
In de Kapel van Caesarea zijn het afgelopen jaar allerlei activiteiten georganiseerd. Diverse concerten, symposia en jubilea zijn in de Kapel gehouden. Op 5 september jl. is er voor het eerst na de renovatie weer een huwelijk bevestigd in de Kapel van Caesarea.

Iedereen helpen
Het Leger des Heils in Gelderland vormt een werkeenheid van de Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg. "Wij bieden hulp en zorg aan mensen die een beroep op ons doen. Alcohol- of drugsverslaafden, dak- en thuislozen, mensen die in aanraking met Justitie zijn gekomen of dreigen te komen, of mensen met schuldenproblematiek, ze kunnen bij ons terecht. Het zijn vaak de mensen die nergens anders in de zorg terecht kunnen," aldus directeur J. Jans.

Het Leger des Heils biedt hulp vanuit evangelisch perspectief. Iedereen, ongeacht levensbeschouwing, nationaliteit, politieke overtuiging of geaardheid kan worden opgenomen of geholpen.

Leger des Heils Gelderland





Leger des Heils Gelderland