Politie Twente

Gezamenlijk persbericht Gemeente, Brandweer en Politie in Hengelo

Hengelo, 18 december 2009

Extra toezicht in binnenstad Hengelo op 24 december 2009

Hengelo

Op donderdag 24 december zal het in de horeca in Hengelo naar verwachting weer erg druk zijn. Het is een traditie dat op 24 december 's middags en 's avonds velen een bezoek brengen aan de horeca in Hengelo. Deze traditie moet in stand worden gehouden. Door samen te zorgen voor de veiligheid kan het ook gezellig blijven.

Rol voor Hengelose horeca en voor de bezoekers Allereerst kunnen horecabezoekers zelf een bijdrage leveren aan de veiligheid. Dit, door o.a. niet onder invloed van teveel alcohol deel te nemen aan het verkeer. Regel een "BOB" en laat je rijden. De Hengelose horeca hebben ook een belangrijke rol om het uitgaan veilig te houden. Bijvoorbeeld door kerstversiering te hebben, die voldoet aan de in Nederland geldende regelgeving. Ook moet er nadrukkelijk op worden toegezien dat de maximaal toegestane hoeveelheid horecabezoekers niet wordt overschreden.

Handhaving en toezicht
Door verschillende instanties wordt er op 24 december op toegezien dat de veiligheidsregels in acht worden genomen. De gemeente, de brandweer en de politie in Hengelo zullen hierin een belangrijke rol vervullen. Dit met het doel om de veiligheid in het verkeer, in de horeca en in de binnenstad te vergroten. Er worden bijvoorbeeld verkeerscontroles gehouden, gericht op alcoholgebruik en in de binnenstad zal er veel toezicht zijn in en rondom de horecagelegenheden.

Iedereen kan een steentje bijdragen om er een gezellig en veilig kerstfeest van te maken in 2009. Laten we dit samen doen!