NCRV

Man bijt hond

Ruim 4000 versies van 'Stille nacht'

Donderdag 24 december 2009

18.50 uur, Nederland 2

Op kerstavond gaan traditiegetrouw in alle delen van de wereld mensen naar de kerstmis en wordt âStille nachtâ gezongen. Dit nummer is in meer dan driehonderd talen vertaald, waarmee het een van de meest populairste liederen aller tijden is. Reinier Thiesen uit Meerlo vertelt donderdag in het NCRV-programma Man bijt hond over de inmiddels meer dan 4000 verschillende versies die hij heeft verzameld.

Man bijt hond volgt in de aanloop naar Kerst twee compleet verschillende dames. Een tweeluik met de chique diva Marjan Strijbosch en de volkse barmhartige Pia Schneider: twee dames van middelbare leeftijd, maar met een heel verschillende levensstijl. Vandaag bespreekt Marjan het kerstmenu met de butler en vertelt Pia dat ze met de Kerst het liefst gaat gourmetten, maar dat haar man dat niet wil.

In deze dagen komt het kerstverhaal weer in vele varianten voorbij. Man bijt hond blijft niet achter en heeft een aantal prominente personen uit het programma gevraagd dit bijzondere verhaal nieuw leven in te blazen. Vandaag is het zover: het kindeke Jezus ziet het levenslicht.

Op nummer twee in de top-vijf van de bijzonderste kerstnummers: Kerstfeest met Normaal.