Liander

Storing openbare verlichting Gelderland en Flevoland grotendeels verholpen

24 december 2009

Arnhem - De storing in het systeem van de openbare verlichting in Gelderland en de Flevopolders is grotendeels verholpen. Na een testperiode van twee etmalen blijkt het automatisch in- en uitschakelen van de openbare verlichting in vrijwel het hele gebied weer te functioneren. Liander heeft het ongemak van de storing tot een minimum beperkt door de straatverlichting twee etmalen continu te laten branden. Hierdoor zijn in de openbare ruimte geen onveilige situaties ontstaan.

De schakelinstallatie in Lelystad is nog niet in bedrijf. Hierdoor zijn er gemeenten in Flevoland en de Betuwe waar niet automatisch, maar handmatig wordt geschakeld.

Afgelopen maandag maakte netbeheerder Liander melding van een complexe storing in het systeem dat in Gelderland en de Flevopolders de straatverlichting bedient. Dat systeem stuurt ook het dag- en nachttarief aan en elektrische boilers die gebruik maken van hoog- en laagtarief. Gebruikers van zo'n boiler is maandag geadviseerd die tijdelijk handmatig te bedienen.

Vanaf dinsdag 16.00 uur is de storing grotendeels verholpen en is Liander gestart met het monitoren van het systeem. Vanaf dat tijdstip is ook op de meeste plaatsen de oude situatie hersteld voor het schakelen tussen hoog- en laagtarief en van elektrische boilers. Liander onderzoekt voor welke klanten de storing positieve of negatieve effecten heeft gehad.

Klanten die vragen hebben over de storing of de mogelijke gevolgen daarvan, kunnen terecht bij het Nationaal storingsnummer 0800-9009 of op www.liander.nl .

Vragen over deze storing?

Heeft u vragen heeft over deze storing aan de openbare verlichting? In de veelgestelde vragen en antwoorden vindt u meer informatie. Veelgestelde Vragen en Antwoorden

Storing melden

Wilt u een gas- of stroomstoring doorgeven? Bel direct (24 uur per dag bereikbaar).
Nationaal storingsnummer