Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 24-12-2009

Bestuurder onder invloed aangehouden na melding getuige

ROOSENDAAL: Woensdagavond kreeg de politie rond 20.00 uur melding van een automobilist. De bestuurder vertelde al enige tijd op de A58 richting Roosendaal achter een slingerend voertuig te rijden.
Vermoedelijk was de bestuurder dronken. De auto had bij Roosendaal de snelweg verlaten.
De politie trof in de Rontgenstraat een auto aan met de door de getuige genoemde kenmerken. Ook het kenteken kwam overeen met de melding. In de auto werd een slapende man aangetroffen. Hij kon zich bij aanspreken niet legitimeren en is aangehouden.
Op het politiebureau verklaarde de man GHB te hebben gebruikt. Hij was niet in bezit van een rijbewijs, aangezien dat enkele weken geleden was ingevorderd. De 22-jarige Bredanaar ging er echter vanuit dat hij wel weer mocht rijden, aangezien het al een aantal dagen geleden was dat hij zijn rijbewijs moest inleveren.
Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bewoners appartementencomplex tijdelijk woning uit bij autobrand

OUDENBOSCH: Woensdagavond werden als gevolg van een autobrand in een garage aan het Havenhoofd meerdere appartementen ontruimd. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Woensdagavond meldde een getuige om 22.15 uur dat er rook uit een parkeergarage behorende bij een appartementencomplex aan het
Havenhoofd kwam. In de garage bleek een auto in brand te staan. De brandweer bestreed het vuur. Door de rookontwikkeling gaf de brandweer opdracht het appartementencomplex ter ontruimen. Politiemensen ontruimden de appartementen boven het appartementencomplex. De bewoners konden worden ondergebracht in een nabijgelegen restaurant. Onder hen waren twee kinderen die erg onder de indruk waren van het gebeurde. Politiemedewerkers hebben hen een knuffelbeertje gegeven als troost. In het restaurant werden de bewoners toegesproken door burgemeester Osterloh, die zich ter plaatse op de hoogte kwam stellen.

Om 22.45 uur kon de brandweer het sein brand meester geven. In de garage werd een ventilator geplaatst om de rook te verdrijven. Om 23.15 uur was ook het nablussen voltooid.
De brandweer stelde Salvage op de hoogte in verband met de schade. De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerde. Mogelijk volgen er nog meer aangiften in verband met de schade die de brand aan andere voertuigen heeft aangericht. Ook werden van meerdere getuigen
verklaringen opgenomen. De politie deed een buurtonderzoek in de directe omgeving. Technisch rechercheurs hebben een sporenonderzoek gedaan in de garage om te kunnen vaststellen of het om brandstichting gaat.

De brand is de derde brand in de afgelopen maanden. Op 15 november en 7 december werden ook een brandend voertuig aangetroffen.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 24-12-2009 13:54 | © Regio Midden en West Brabant |