Gemeente Hellevoetsluis


Hellevoetsluis treft voorbereidingen voor de winter

Nu het winterse weer zijn intrede heeft gedaan, krijgen we ook in Hellevoetsluis weer te maken met gladheid. De kans op gladheid is het grootst in de ochtenduren. De gemeente is hier op voorbereid, maar u kunt ook zelf uw voorbereidingen treffen.

Wat doet de gemeente?
De afdeling Stedelijk Beheer heeft voor het winterseizoen bij Meteo Consult een abonnement om 24 uur per dag op de hoogte gehouden te worden van de gladheidsverwachting voor de komende uren. Wordt er een koude nacht voorspeld, dan stelt een opzichter van de gemeente zich tussen 4.00 en 5.00 uur 's nachts op de hoogte van de situatie op de Hellevoetse wegen. Als het nodig is, besluit hij tot een strooiactie. De strooiploegen worden dan rond 5.00 uur opgeroepen, zodat kort daarna de eerste strooiwagen vertrekt. Tussen 7.30 en 8.00 uur is de eerste strooironde dan uitgevoerd.
We strooien met de zogenaamde natstrooimethode. Het voordeel hiervan is dat er preventief gestrooid kan worden, nog vóór er gladheid optreedt.

Waar wordt gestrooid?
Allereerst worden de busroutes, hoofdwegen, wijkontsluitingswegen en de fietspaden gestrooid. Alleen bij langere duur van de gladheid worden ook de bushaltes, wegen bij bejaardenhuizen, verzorgingshuizen en winkcelcentra (afhankelijk van het tijdstip) gestrooid. Als verwacht wordt dat de gladheid meerdere dagen aanhoudt, worden ook de kleinere straten meegenomen.

Altijd opletten
Weggebruikers moeten altijd rekening houden met gladheid, ook als er gestrooid is.Ook als er gestrooid is, kan het nog glad zijn. Door alleen te strooien, verdwijnt de gladheid namelijk niet. Hoe meer verkeer er over de gestrooide wegen rijdt, hoe sneller de gladheid verdwijnt.

Strooizout nodig?
U hoeft zich niet te laten verrassen door gladheid, want het strooizout ligt al klaar. U kunt een zakje strooizout ophalen als u daar behoefte aan heeft. De zakjes strooizout zijn dit jaar op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur en tussen 13.00 en 16.00 uur op te halen bij het wijkbureau aan de Plataanlaan 4. U dient wel een geldig legitimatiebewijs mee te nemen. Per adres krijgt u één zakje strooizout.
De gemeente Hellevoetsluis gaat zelf de verzorgingstehuizen en de scholen bevoorraden met strooizout, zodat ook die toegangspaden straks ijsvrij kunnen zijn. Het strooizout is natuurlijk alleen maar bestemd voor de toegangspaden naar uw woning.

12/24/2009