Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 24 december

Alkmaar, 24-12-2009 o 13.00 uur

Vijf jongens aangehouden voor brandstichting

Hoorn, woensdag 23 december

Op woensdagmiddag omstreeks 15.00 uur bleek er brand te zijn in een flatgebouw op de Astronautenweg. De gewaarschuwde politie zag vanaf de plaats van de brand vijf jongens wegrennen. Zij konden worden aangehouden. De jongens roken duidelijk naar brand en verklaarden ook met de brand te maken te hebben gehad.

De verdachten zijn vier jongens in de leeftijd van 11 tot en met 13 jaar en afkomstig uit Hoorn. De vijfde verdachte is een 12-jarige jongen uit Heerhugowaard.

Man overvallen

Den Oever, woensdag 23 december

Op woensdagmiddag omstreeks 16.00 uur werd op de Sluismeester A. de Visserstraat in Den Oever een 40-jarige man uit Middenmeer overvallen. De man had juist zijn auto geparkeerd bij het strandje aan de De Visserstraat toen drie mannen zijn het portier van de auto opentrokken. Het slachtoffer kreeg een vuurwapen op zich gericht en moest geld afgeven. Toen het slachtoffer aangaf geen geld bij zich te hebben, kreeg hij een klap tegen zijn hoofd. De overvallers gingen er uiteindelijk vandoor met het frontje van zijn autoradio in de richting Den Oever.

Het slachtoffer reed in zijn auto naar het politiebureau in Wieringerwerf waar voor medische hulp werd gezorgd. Tegelijkertijd werd een onderzoek in de omgeving in Den oever ingesteld. De verdachten werden echter niet gevonden.

De overvallers waren drie mannen van 20 tot 25 jaar oud. Allen hadden een getint uiterlijk en zwart haar. De mannen waren overwegend donker gekleed.

Getuigen van de overval of getuigen die de mannen rond het tijdstip van de overval in Den Oever hebben gezien worden verzocht contact op te nemen met de politie, tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Overval op winkel

De Rijp, donderdag 24 december

Op donderdagmorgen omstreeks 06.30 uur werd een overval gepleegd op een supermarkt aan de Driemarkt in De Rijp. De bedrijfsleider van de supermarkt was juist bezig kranten vanaf de straat naar binnen te brengen toen twee mannen op hem af kwamen lopen. De bedrijfsleider werd bedreigd met een vuurwapen en moest het bedrijf inlopen voor geld en de kluis. Toen de bedrijfsleider naar binnen was gelopen, bleken de overvallers niet achter hem aan te zijn gekomen. Ze waren verdwenen. Onderzoek in de omgeving leverde geen verdachten meer op.

Overval op dumpstore

Langedijk, woensdag 23 december

Op woensdagmiddag omstreeks 17.45 uur werd en gewapende overval gepleegd op de dumpstore aan de Juliana van Stolbergstraat in Noord-Scharwoude. Personeelsleden waren in de winkel aanwezig toen er een man binnenkwam. De man was gewapend met een vuurwapen waarmee hij het personeel bedreigde. De overvaller liep vervolgens naar de kassa en haalde daar geld uit. Een minuut later was hij weer verdwenen. De overvaller vertrok op de fiets in de richting van de Oostelijke Randweg.

De overvaller is een vermoedelijk blanke man van 18 tot 21 jaar oud en met een lengte van 1,80 tot 1,85 meter. Hij droeg een zwarte stoffen jas, een lichtblauwe spijkerbroek, een zwarte bivakmuts en een zwarte capuchon.

Gestolen fiets-bromfiets

Alkmaar, donderdag 24 december

Op donderdagmorgen omstreek 07.30 uur werd op de Rochdalestraat in Alkmaar een 16-jarige jongen op een fiets gecontroleerd. De jongen reed zonder goed werkende verlichting. Bij controle bleek de fiets op 12 december in Alkmaar te zijn gestolen. De verdachte werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De fiets werd teruggegeven aan de eigenaar.

Heerhugowaard, woensdag 23 december

Op woensdagmiddag omstreeks 14.00 uur zag de politie een bromfiets staan op het erf bij een woning aan de Pelmolen in Heerhugowaard. Controle van het kenteken wees uit dat het om een gestolen bromfiets of gestolen kentekenplaat ging. Nader onderzoek van de bromfiets (framenummer) wees uit dat voor deze bromfiets een ander kenteken was afgegeven, maar dat ook deze bromfiets als gestolen stond genoteerd.

De 45-jarige bewoner van het pand waar de bromfiets stond en de 31-jarige gebruiker van de bromfiets werden beiden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De bromfiets werd in beslag genomen.

Alcoholcontrole

Hippolytushoef, donderdag 24 december

Op donderdagmorgen omstreeks 00.10 uur werd op de Koningstraat in Hippolytushoef een 19-jarige man uit Slootdorp in een personenauto gecontroleerd. Hij bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 410 ug/l. Omdat het om een beginnend bestuurder ging, mocht hij niet meer dan 90 ug/l alcohol in zijn adem hebben. Hij blies derhalve bijna vijf maal het voor hem geldende maximum. De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Oudesluis, donderdag 24 december

Op donderdagmorgen omstreeks 00.30 uur werd op de Grote Sloot in Oudesluis een 24-jarige Pool in een personenauto gecontroleerd. De man blies 295 ug/l. Dat is drie maal het wettelijk toegestane maximum. De man bleek bovendien niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Hij kreeg een proces-verbaal.

Poging brandstichting

Alkmaar, donderdag 24 december

Op donderdagmorgen omstreeks 05.30 uur bleek er brandend materiaal door een brievenbus te zijn gedaan van een pand aan de Montalbaen in Alkmaar. Een getuige, op weg naar zijn werk, zag het branden bij de voordeur en waarschuwde de beheerder van het pand. Hierdoor kon de schade worden beperkt tot de deurmat aan de voor en de achterzijde van de deur. Onderzoek wees uit dat er brandende kranten door de brievenbus waren gedaan. .