KNHS

Extra selectiewedstrijden Subtop voor KNHS Indoorkampioenschappen 24 december 2009
KNHS Indoor Kampioenschappen

Afgelopen weekend stond de tweede selectiewedstrijd voor de KNHS Indoorkampioenschappen voor ZZ-Licht, ZZ-Zwaar en Lichte Tour op drie locaties op het programma. Vanwege de hevige sneeuwval zijn deze wedstrijden gedeeltelijk afgelast. Voordat de wedstrijden op zondag 20 december aan het eind van de ochtend werden onderbroken hadden in totaal al bijna 100 combinaties hun tweede selectiewedstrijd ZZ-Licht gereden. Slechts enkele combinaties waren reeds gestart in de ZZ-Zwaar en Lichte Tour. Daarom heeft de KNHS de selectieprocedure aangepast.

De reeds geplande subtopwedstrijden in Uden (9/10 januari), Assen (9/10 januari) en Maasdijk (16/17 januari) worden aangemerkt als extra selectiewedstrijd voor ZZ-Licht, ZZ-Zwaar en Lichte tour.

De resultaten van de ZZ-Licht klasse tijdens de selectiewedstrijden van afgelopen weekend tellen mee voor de selectie van de KNHS Indoorkampioenschappen. Voor deze deelnemers geldt dat de beste twee resultaten behaald in maximaal vier selectiewedstrijden tellen.

Conform de selectieprocedure moeten alle selectiewedstrijden van een combinatie in hetzelfde district gereden worden. Ruiters en amazones kunnen dan ook alleen deelnemen aan de extra selectiewedstrijden die in hetzelfde district vallen als de eerder gereden selectiewedstrijden.

Inschrijvingen voor de selectiewedstrijden op 9 en 10 januari in Uden en Assen worden t/m 29 december geaccepteerd. Inschrijvingen voor de selectiewedstrijd op 16 en 17 januari in Maasdijk worden t/m 5 januari geaccepteerd.