Gemeente Wieringen

Wijziging inzameling grof huishoudelijk afval Wieringen
Grof huishoudelijk afval vanaf 2010 eerst aanmelden

Â

HVCinzameling zamelt met ingang van 1 januari 2010 het grof huishoudelijk afval in Wieringen in nadat het vooraf is aangemeld. De inzameldata zoals vermeld in de inzamelkalender voor 2010 blijven gehanteerd. HVCinzameling verwacht met de wijziging sneller en efficiënter te kunnen inzamelen. Aanmelden kan via website www.hvcinzameling.nl of telefonisch via nummer 0227 656 444.

De inzamelwagen van HVC-inzameling rijdt nu nog door de hele gemeente Wieringen. Door grof huishoudelijk afval vooraf aan te melden kan het inzamelen efficiënter ingepland worden. We sparen het milieu doordat we met onze inzamelwagen minder kilometers afleggen.

Voor meer informatie over de aanbiedregels kunnen inwoners van Wieringen terecht op de website van HVC-inzameling.

Â

Let wel op: hout van bouw- en sloopafval zoals schuttinghout, tuinbielzen etc. wordt niet meer door HVC-inzameling meegenomen. Dit kunt u tijdens de zaterdagopenstellingen tot maximaal 1 m3 per 14 dagen inleveren bij het gemeentelijke depot aan de Wieken 1 te Hippolytushoef. Raadpleeg de inzamelkalender voor openstellingdagen.

Â

HVCinzameling HVCinzameling is onderdeel van HVC en heeft als hoofdtaken het inzamelen van huishoudelijk afval, uitvoering van diverse reinigingstaken en advisering van de gemeenten. HVC richt zich, als samenwerkingsverband van 55 gemeenten uit Noord-Holland, Flevoland, Zuid-Holland en Friesland, op een innovatieve en milieuverantwoorde wijze van afvalbeheer en energieproductie. Belangrijkste activiteiten zijn inzameling van afval en de verwerking ervan door middel van compostering & recycling, overslag & transport en verbranding & energieopwekking. Daarnaast geeft HVC voorlichting om afvalpreventie en âscheiding te stimuleren.