Gemeente Lansingerland

Update gladheidbestrijding Lansingerland

Vanuit de drie gemeentewerven in de kernen van Lansingerland wordt er met man en macht gewerkt om de gladheid van de afgelopen dagen onder controle te houden. Veel medewerkers maken overuren en werken dag en nacht.

Hierbij de laatste stand van zaken rondom de gladheidbestrijding in Lansingerland:

Â

Alle doorgaande wegen en doorgaande fietsroutes in de kernen zijn op dit moment sneeuwvrij. Medewerkers van de buitendienst zijn in samenwerking met een aannemer nog druk bezig om de kleinere wegen en straten sneeuwvrij te maken.

Â

Verwachte ijzel

Vanwege de verwachte weersomstandigheden vandaag (ijzel,sneeuw) worden er extra maatregelen genomen. Er is 30 ton grof zand gestort op de gemeentewerf in Bergschenhoek. Dit zand wordt in plaats van strooizout gebruikt. Strooizout werkt niet bij ijzel en de strooiwagens kunnen ook niet rijden vanwege extreme gladheid. Voor het verstrooien van het zand wordt voor elke kern een tractor met bezandingswagen paraat gehouden, zodat er in ieder geval gestrooid kan worden met zand en de doorgaande wegen berijdbaar blijven. Voor een algemeen artikel over het beleid van de gemeente rond gladheidbestrijding, klikt u hieronder.

Â

Â

Te downloaden:

* gladheidbestrijding algemeen.pdf (50,25 KB)