Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 24-12-2009

Man aangehouden voor inbraak in winkel

SINT WILLEBRORD: De politie kreeg donderdag tegen 05.30 uur melding van inbraak bij een winkel in de Dorpsstraat. Bij arriveren van de politie zag men een auto staan met daarin een man. De man wilde wegrijden en de politieagenten gebruikte de pepperspray om de man tot stoppen te dwingen. De bestuurder reed toch door, maar kon korte tijd later worden aangehouden. De 22-jarige man uit Bergen op Zoom is meegenomen naar het politiebureau en daar in verzekering gesteld. De auto waar hij in reed is in beslag genomen.
Bij de winkel was de buit buiten achtergebleven. De politie heeft met behulp van onder andere een diensthond naar een eventuele mededader. Hierbij is niemand aangetroffen.
Van de gedupeerde is aangifte opgenomen.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

ETTEN-LEUR: Donderdag hield de politie om 02.45 uur een 44-jarige man uit Etten-Leur aan voor huiselijk geweld. Om 02.30 uur kreeg de gemeenschappelijke meldkamer melding van huiselijk geweld. Bij aankomst bleek de bewoonster zich te hebben opgesloten in de berging. De politiemensen moesten de vrouw eerst geruststellen voor ze naar buiten durfde te komen. In de woning werd een gesprek gevoerd met de 44-jarige man en de 58-jarige vrouw. De man werd erg boos toen de vrouw vertelde al vaker door hem te zijn mishandeld. De man viel de vrouw vervolgens aan en sloeg haar in het gezicht en greep haar bij de keel. Hierop werd hij direct aangehouden voor huiselijk geweld. De man is in verzekering gesteld, hierbij verklaarde hij zijn vriendin enkel te hebben geduwd toen de politie er was. Verder ontkende hij alle beschuldigingen.

Beschonken bestuurder aangehouden

BREDA: Donderdag hield de politie om 02.15 uur op de Edisonstraat een bestuurder staande. De man reed slingerend en werd gecontroleerd. Hij bleek teveel te hebben gedronken en is aangehouden. Op het
politiebureau bleek uit een ademanalyse een uitslag van 730 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 8 uur.
De 52-jarige man uit Waalwijk kon op het politiebureau familie bellen en wachten tot hij werd opgehaald in verband met de kou.

Drugsgebruiker aangehouden op toilet benzinestation

BREDA: Woensdagavond kreeg de politie melding van een verdachte situatie. Op het toilet bij een tankstation aan de Konijnenberg zou al een half een uur man zitten. De deur zat op slot en getuigen meldde dit bij de politie. Bij arriveren van de agenten duurde het een tijdje voordat de man de deur open deed. Bij het openen van de deur was duidelijk wit poeder onder zijn neus zichtbaar. De 25-jarige man uit Den Bosch bleek in bezit van een volle en drie lege verpakkingen voor cocaïne. Ook had hij een hoeveelheid GHB bij zich. De drugs zijn in beslag genomen. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Zoon slaat moeder

BREDA: Woensdag hield de politie om 20.20 uur een 34-jarige man uit Breda aan in zijn ouderlijk huis. De man had tijdens een ruzie over geld zijn 61-jarige geslagen en aan haar haren getrokken. De verdachte was onder invloed van alcohol, waardoor de vrouw hem kon
overmeesteren. De vrouw alarmeerde de politie en deze hield de verdachte aan. Van de vrouw is aangifte opgenomen. De verdachte is ingesloten voor verhoor. Tegen hem zal proces-verbaal worden
opgemaakt.

Man aangehouden voor mishandelen en bedreigen broer

BREDA: De politie hield woensdagmiddag een bewoner van de wijk Geeren-Zuid aan. De 22-jarige man zou zijn broertje hebben mishandeld en bedreigd met een mes. Tijdens een ruzie zou hij de 18-jarige jongen onder andere een kopstoot hebben gegeven, bij de keel hebben gegrepen en omver hebben geduwd. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. Hij hield pijn over aan de mishandelingen.
De verdachte verklaarde het gedrag van zijn broer beu te zijn en daarom het slagersmes ter hand te hebben genomen. Hij is in
verzekering gesteld.
De gedupeerde verklaarde vaker door zijn broer te zijn mishandeld. Dit en de ernst van de mishandelingen deed de politie besluiten de man een huisverbod op te leggen. Donderdag werd de verdachte in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Fransman aangehouden met 50 gram hasj

BREDA: Het Joint Hitteam hield woensdagmiddag een 53-jarige man uit Loos aan voor het bezit van softdrugs. De man werd op Hazeldonk aangehouden met ruim 50 gram hasj in bezit. De drugs zijn in beslag genomen. De verdachte verklaarde tijdens verhoor 200,- voor de hasj te hebben betaald. Hij zou het spul gekocht hebben in het centrum van Breda. Na verhoor is de verdachte in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie houdt man op gestolen fiets aan

BREDA: De politie hield woensdagmiddag een 18-jarige man uit Breda aan voor diefstal cq. heling. De politie hield de man staande in de Van Riebeecklaan. De fiets werd gecontroleerd en bleek gestolen te zijn. De fiets was eind Juni gestolen in Dorst. De verdachte werd niet direct overgebracht voor verhoor omdat hij erg agressief deed in de richting van de politiemensen. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.
De fiets zal worden geretourneerd aan de rechtmatige eigenaar.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 24-12-2009 13:52 | © Regio Midden en West Brabant |