Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 24-12-2009

Politie houdt drie jongens aan wegens overval tankstation
Oerlesestraat

TILBURG: Drie gewapende personen hebben donderdagmorgen rond 09.30 uur een overval gepleegd op een tankstation aan de Oerlesestraat. De politie kon 1,5 uur later drie verdachten aanhouden. Het gaat om Tilburgse jongens van 16, 16 en 17 jaar.

De overvallers bedreigden een kassamedewerkster met vuurwapens en gingen er met een geldbedrag vandoor, vermoedelijk lopend. Er waren op het moment van de overval geen klanten in de shop van het tankstation aanwezig. De medewerkster was erg overstuur van de overval, maar raakte niet gewond. De politie heeft kort na de overval een SMS-Alert gestuurd:

Tilburg Oerlesestraat. Overval met wapens. 3 negroïde personen met bivakmuts.

Even later werd nog een bericht met de aanvullende signalementen verspreid:

Tilburg Oerlesestraat. Aanvulling overval: 2 pers zwart gekleed, 1 pers zwart vest met opvallend wit teken op de rug.

Op deze SMS-Alerts werd gereageerd door een getuige die drie verdachte personen had zien lopen in de omgeving van de Oerlesestraat. Even later liepen ze richting het centrum van de stad. Agenten konden het drietal rond 11.00 uur op het Louis Bouwmeesterplein en omgeving aanhouden. Het drietal is voor verder onderzoek op het bureau
ingesloten.

Politie arresteert Tilburgse winkeldief

TILBURG: De politie heeft woensdagmiddag rond 15.45 uur een 29-jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal van
dvd-spelers. Eerder deze week werden bij de man en een metgezel twee dvd-spelers in beslag genomen. Dat gebeurde bij een controle op de Gasthuisring. Beide mannen konden toen de herkomst van de apparatuur niet aantonen, vermoedelijk waren ze van diefstal afkomstig. Agenten die woensdag een onderzoek instelden, kwamen uit bij een winkel aan de Jan Heijnstraat. Terwijl ze daar camerabeelden bekeken, probeerde de verdachte een dvd-speler te stelen. Hij kon direct in de kraag worden gevat en is op het bureau in verzekering gesteld.

Vijf mannen aangehouden bij hennepkwekerij

TILBURG: In een woning aan de Dijkhuisterstraat heeft de politie woensdagavond rond 19.30 uur vijf Tilburgers aangehouden.
Surveillerende agenten zagen een man met een vuilniszak naar een auto lopen; hij gedroeg zich verdacht. Bij een controle bleek die 48-jarige Tilburger de huurder te zijn van de bewuste woning. Daar werden drie hennepkwekerijen aangetroffen, waarvan er twee recentelijk geoogst waren. Desondanks werden er nog ruim 200 planten gevonden. In de woning waren behalve de 48-jarige Tilburger nog vier Tilburgers (24, 30, 35 en 39 jaar) aanwezig. Het vijftal werd naar het bureau gebracht voor aanvullend onderzoek.

Agressieve winkeldief in verzekering gesteld

TILBURG: De politie heeft woensdagavond rond 20.30 uur een 45-jarige Tilburger aangehouden. De man wordt verdacht van twee
winkeldiefstallen in winkelcentrum Westermarkt en de bedreiging van een beveiligingsmedewerker, nadat die hem confronteerde met de diefstallen. De Tilburger is op het bureau in verzekering gesteld.

Automobilist weigert onderzoek naar alcoholgebruik

TILBURG: Een 30-jarige automobilist uit Tilburg is donderdagmorgen rond 02.30 uur aangehouden, omdat hij niet wilde meewerken aan een onderzoek naar zijn alcoholgebruik. De Tilburger werd staande gehouden toen hij op de Ringbaan West door een rood verkeerslicht reed. Toen agenten vroegen of hij wilde blazen, omdat ze een alcohollucht bij hem roken, weigerde hij iedere medewerking. Ook op het bureau volhardde hij. Het rijbewijs van de Tilburger werd daarom ingevorderd. Hij verklaarde boos te zijn over de bekeuring voor het rode licht.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 24-12-2009 14:06 | © Regio Midden en West Brabant |