Vereniging Eigen Huis

Weinig mensen stappen over naar andere leverancier energie

NMA onderzoekt overstap energie
Onderzoek van Nma wijst uit dat nog veel mensen niet zijn overgestapt naar een nieuwe energieleverancier. Veel leden geven ook richting Vereniging Eigen Huis aan dat ze de markt van energieprijzen heel ontransparant vinden en bang zijn om over te stappen. Terwijl ze wél met het vervelende gevoel zitten dat zij te veel betalen voor hun energie.

Om die reden ondersteunt Vereniging Eigen Huis leden om over te stappen naar een andere energieleverancier. Dat doet de vereniging op twee manieren:

* Ten eerste met een Energieprijsvergelijker op de website, in samenwerking met de onafhankelijke vergelijkingssite Gaslicht.com.
* Daarnaast door het organiseren van Collectieve Inkoop van Energie in samenwerking met internetbedrijf iChoosr.

Vergelijk energieprijzen
In de Energieprijsvergelijker kunnen leden continu de actuele prijzen vergelijken voor hun eigen situatie, en op basis hiervan kiezen voor een contract dat goed bij hun wensen past. Dit is vooral geschikt voor mensen die op zoek zijn naar de allerlaagste prijs en dit zelfstandig willen regelen. De mensen die hier gebruik van maken kunnen er volledig vanuit gaan dat de tarieven die hier worden weergegeven correct zijn. Deze zijn vaak zelfs lager dan dan op de websites van de energieleveranciers zelf!

Collectieve Inkoop Energie
Daarnaast organiseert Vereniging Eigen Huis een aantal maal per jaar een Collectieve Inkoop van Energie. Hierbij kunnen mensen zich vrijblijvend inschrijven, waarna we energieleveranciers tegen elkaar laten bieden. De aanbieder die het beste tarief biedt in de veiling mag vervolgens het aanbod doen aan de deelnemers, die daarna pas hoeven te beslissen of ze het aanbod willen accepteren.

Hierbij kunnen we door de opzet van het proces natuurlijk nooit garanderen dat dit ook de allerlaagste prijs in de markt is. Maar doordat hier ineens een grote groep wordt aangemeld bij de nieuwe leverancier, kan Vereniging Eigen Huis dit proces zeer nauwlettend in de gaten houden en biedt de Verening kostenloos juridische ondersteuning aan deelnemers waarbij iets misgaat door de overstap.

Voor velen die opzien tegen de overstap een prettig idee. Inmiddels hebben ruim 15.000 huizenbezitters een aanbod uit een Collectieve Inkoop geaccepteerd.

Waarschijnlijk zal in het voorjaar van 2010 een nieuwe Collectieve Inkoop worden georganiseerd.

Meer informatie
Energieprijzenvergelijker
Collectieve Inkoop van Energie

Bron: NMA
Amersfoort, 24 december 2009
____________________