Politie Haaglanden

Extra persbericht 24 december

Den Haag, 24-12-2009

Jeugdige ijsballengooiers in hechtenis
Den Haag De politie hield donderdag 24 december twee 13-jarige Hagenaars aan op verdenking van diefstal uit auto. Het duo was eerder deze week betrokken bij het sneeuwballen gooien naar passerende automobilisten. Zij belaagden daarbij op de s-Gravenzandelaan een 32-jarige automobilist uit Den Haag. Zij probeerden daarbij de autoportieren open te trekken. De vrouw wist aan haar belagers te ontkomen door snel door te rijden. Zij parkeerde haar auto een stuk verder in de straat omdat zij daar voor familiebezoek moest zijn. Toen de vrouw later weer bij haar auto terug kwam bleek dat de auto was opengebroken. Uit de auto werden enkele persoonlijke bezittingen van de vrouw meegenomen.

Uit het recherche onderzoek bleek dat de vermoedelijke dader(s) van 13 jaar verantwoordelijk waren voor deze inbraak. Zij konden donderdagochtend worden aangehouden. Dankzij getuigenverklaringen en een spiegelconfrontatie konden de jeugdige verdachten worden herkend.

Uit onderzoek bleek tevens dat een van de 13-jarige veertien dagen geleden was aangehouden op verdenking van een straatroof. De jongen was na zijn voorgeleiding bij de rechter-commissaris onder schorsende voorwaarden in vrijheid gesteld. Een van de voorwaarden was dat de verdachte zich niet aan enig strafbaar feit moest schuldig maken.

Na tussenkomst met het Openbaar Ministerie werd deze jongen overgebracht naar een jeugdinrichting. De andere 13-jarige verdachte wordt zondag voorgeleid bij de rechter-commissaris.