KRO

KRO De Wandeling: Speciale kerstwandeling met Rob de Nijs

Uitzenddatum: 25/12/2009

Eerste Kerstdag maakt Hella van der Wijst een speciale kerstwandeling met zanger en kerstkind Rob de Nijs, ooit geboren op 26 december. Hij brak begin jaren zestig door met het nummer `Ritme van de regen'. Hoewel de zanger (66) de pensioengerechtigde leeftijd al heeft bereikt, weet hij nog van geen ophouden. Momenteel werkt De Nijs aan een nieuwe cd die in het voorjaar van 2010 uitkomt, met songs die volgens de zanger `regelrecht naar het hart gaan'. In KRO De Wandeling een gesprek over zijn passie voor het vak, het kerstgevoel, de waarde van familie en spiritualiteit.

De zanger, die Jezus als zijn voorbeeld ziet, zegt dat hij op deze aarde is gezet met een missie, en dat is mensen toezingen. Hella van der Wijst is aanwezig bij een concert van De Nijs in Venray. Voor ieder optreden zoekt De Nijs de stilte. "Dan bid ik". Ook bezoekt ze met de zanger de Oude Kerk in Oosterbeek waar hij in 2008 met zijn nieuwe liefde Henriëtte trouwde. Daar wacht hem een bijzondere verrassing.

Hella van der Wijst gaat wekelijks op zoek naar inspirerende verhalen van mensen die hun hart volgen. Daarbij doorkruist ze wandelend de mooiste natuurgebieden.

KRO De Wandeling, vrijdag 25 december om 17.05 uur bij de KRO op Nederland 2