KRO

Nieuwe series in KRO Kindertijd

Uitzenddatum: 25/12/2009

KRO Kindertijd komt eind dit jaar met de twee nieuwe series `Mijn Eigen Boek' en `Ludovic', daarnaast krijgt de succesvolle kleuterserie `Abi' en vervolg met `Abi II'.

Ludovic
Vanaf vrijdag 25 december is een nieuwe animatie serie te zien bij KRO Kindertijd over het aandoenlijke beertje Ludovic. In 26 afleveringen van 12 minuten beleeft Ludovic avonturen waarin jonge kinderen zich kunnen herkennen maar die de hele familie aanspreken. Avonturen waarin vriendschap en het samen oplossen van problemen centraal staat.

Ludovic is een jonge vrolijke teddybeer die samen met zijn ouders in een karakteristiek teddyberenhuisje woont. Vader Louie (stem vanOscar Siegelaar) is handig met knutselen en klussen en moeder Laurie (stem van Anita Witzier) heeft een muziekwinkel en geeft muziekles. Zijn onafscheidelijke metgezel Walla, het ondeugende eendje, woont in het eendenhuisje in de tuin. Samen met zijn vriendje George en zijn nichtje Violet speelt Ludovic de grote mensenwereld graag na. Hij onderzoekt en verkent zijn omgeving, en met zijn krachtige fantasie weet Ludovic zijn knuffels en zelfs alledaagse voorwerpen tot leven te wekken.

In de eerste aflevering van deze nieuwe seriezien we hoe Ludovic zijn vader wil helpen bij de reparatie van een koekoeksklok. Terwijl vader Louie een nieuw onderdeel voor de klok haalt bedenkt Ludovic wat er mis is met de klok: De koekoek heeft gewoon honger! Samen met z'n nichtje Violet proberen ze de koekoek weer te laten zingen, maar het vogeltje vliegt zo maar weg. Ludovic en Violet moeten er alles aan doen om de koekoek te vangen voordat Louie weer terug is.

Eind jaren ´90 bedacht de Nederlands-Canadese animator Co Hoedeman de teddybeer Ludovic en zijn familie. In 4 episodes introduceerde hij het aandoenlijke beertje aan een internationaal publiek. Nu, tien jaar later is daaruit een grote internationale animatieserie voortgekomen die vanaf25 december in KRO Kindertijd op Z@ppelin/Ned.3 van start gaat.

Ludovic is een coproductie met partners in Canada en Duitsland. Aan deze stop-motion animatieserie is meer dan anderhalf jaar gewerkt, en in totaal zijn meer dan 450.000 foto's in de studio geschoten. Pedri Animation uit Ankeveen (bekend vannijntje) was verantwoordelijk voor de bouw van de poppen, props en sets.

Ludovic, vanaf vrijdag 25 december om op schooldagen dagelijks in het ochtendblok van KRO Kindertijd op Z@ppelin om 7.45 uur, 's middags herhaling om 17.00 uur op Nederland 1

Abi II
Op 25 december start KRO Kindertijd met een nieuwe vijfdelige kleuterdramaserie `Abi II'. De serie is een vervolg op de bekroonde eerste vijfdelige serie die sinds begin 2008 in KRO Kindertijd te zien is.

De inmiddels 7-jarige Surinaamse Abigail (Abi) woont samen met haar vader in een flat in de Bijlmer. Elke dag gebeurt er daar wel iets wat haar bijzondere interesse heeft. Zelfs al een deur verder komt ze in heel andere culturen terecht. En leert ze bijzondere mensen kennen. Abi beleeft verschillende avonturen en komt meer te weten over haar buren, hun cultuur, levensstijl en gewoontes.

Abi maakt in deze nieuwe vijfdelige kleuterdramaserie onder andere Chinees Nieuwjaar mee, de opening van een Turkse slager, Griekse gezelligheid en Ethiopische eetgewoontes.

`Abi' is een coproductie van KRO Jeugd met IJswater Films en werd geschreven door Sabrina Sugiarto en geregisseerd door Simone van Dusseldorp.

Abi, vanaf25 december t/m31 december op schooldagen dagelijks in het ochtendblok van KRO Kindertijd op Z@ppelin om 7.45 uur, 's middags herhaling om 17.00 uur op Nederland 1

Mijn Eigen Boek
In het nieuwe KRO Kindertijd serie ´Mijn Eigen Boek´ maken kleuters hun eigen prentenboek. Schrijfster Nanda Roep laat ze hun eigen verhaal bedenken en helpt ze door een plot. Daarna maken de kleuters er tekeningen bij. Als Nanda het verhaal voorleest, verschijnen de tekeningen als kleine animaties in beeld.

In de achtdelige reeks ´Mijn Eigen Boek´ zit Nanda Roep tegenover twee kleuters met haar laptop op schoot. De kleuters beginnen te fantaseren en Nanda Roep helpt hen daarbij door vragen te stellen die het verhaal verder structureren. Ondertussen zien we de kinderen tekeningen maken die verbeelden wat ze net hebben bedacht.

Nanda Roep is als schrijfster onder meer bekend van de boekenreeks Plaza Patatta. Ze heeft ruim 50 boeken gepubliceerd en wordt jaarlijks 200.000 keer gelezen. Met een afwisselende show vol verhalen en liedjes trekt Nanda Roep door het land. In de leadermuziek van `Mijn Eigen Boek' zingt de schrijfster met haar achtjarige dochter.

De serie Mijn Eigen Boek is een coproductie van KRO Jeugd met Blazhoffski TV Productions.

Mijn Eigen Boek, vanaf vrijdag 1 januari op schooldagen in het ochtendblok van KRO Kindertijd om 07.45 uur op Z@ppelin/Ned.3 en om 17.00 uur op Ned.1

Vanaf maandag 21 december is `Mijn Eigen Boek' al te zien op het themakanaal Z@ppelin 24, dagelijks om 18.30 uur.