Gemeente Zwolle



Verkiezingen wijkbudgetten Zwolle-Zuid 2009-2010

Hieronder vindt u een overzicht van de verkiesbare ideeën voor de wijkbudggetten van 2009-2010 voor Zwolle-Zuid (de buurten Oldenelerbroek, Oldeneel, Oldenelerlanden, Schellerlanden, Schellerbroek, Schelle, Schellerhoek, Oud- Schelle en Schelle-Zuid). Op woendag 10 februari kunt u op de verkiezingsavond i uw voorkeurstem voor bepaalde ideeën uitbrengen. De exacte tijd en plaats worden nog bekend gemaakt.

De ideeën voor de grote projecten (groter dan EUR10.000,--, totaal beschikbaar EUR110.000,--):


1. Fitnesstuin in Zuid, ingediend door mevr. Marien, toegekend budget: EUR35,000:
Een actieve en gezonde levensstijl vinden we steeds belangrijker, maar lijnrecht daartegenover staat dat we steeds minder tijd of zin hebben om naar de sportclub of sportschool te gaan. We willen onze vrije tijd liever flexibel en dicht bij huis invullen. De directe woon- en leefomgeving, die veel invloed heeft op de gezondheid en het gezondheidsgedrag van inwoners, wordt daarom steeds belangrijker. Voor kinderen in Zwolle-Zuid is er genoeg te beleven, wij als (jong) volwassenen en senioren komen er meer bekaaid vanaf. De Fitnesstuin in het Schellerpark kan hier verandering in brengen. Mensen worden in beweging en met elkaar in contact gebracht. De Fitnesstuin bestaat uit een aantal robuuste, duurzame fitnesstoestellen die buiten worden geplaatst; het biedt een leuke en laagdrempelige manier van bewegen in de vrije tijd. En niet onbelangrijk: fitness in de Fitnesstuin is kosteloos!


2. Vernieuwen speelplek Energieweg/Vrouwenlaan, ingediend door mevr. Oosterhof, toegekend budget: EUR30.000,--:
Onze speeltuin, gelegen tussen Energieweg/Vrouwenlaan is aan vervanging toe! Jarenlang hebben de kinderen uit onze buurt hier kunnen spelen en was het voor ouders een gezellige ontmoetingsplek. Sinds een jaar of twee zijn de speeltoestellen weggehaald en is hiermee een leuke speelplek voor onze kinderen verdwenen. We hebben op verschillende manieren geprobeerd om een nieuwe speeltuin te krijgen, maar dit is tot op heden niet gelukt. Het project Wijkbudgetten geeft ons de kans om op korte termijn een schitterende, nieuwe speeltuin te realiseren waar iedereen al zo lang op zit te wachten. Wij hopen op uw stem!


3. Zwolle-Zuid: More Adventure, ingediend door dhr. Van Dam, toegekend budget: EUR35.000,--:
Mijn idee is om het groene gebied van Zwolle-Zuid avontuurlijker te maken en zo het recreëren in de stad te bevorderen. Dit kan bijvoorbeeld door in het Schellerpark (bij sportpark Zwolsche Boys/ZAC) een veerbootje, trekschuitje, kabelbaan, uitkijkpunt te realiseren en loopbruggetjes om nieuwe wandelpaden langs sloten te creëren. Dit alles in overleg met de betrokkenen in dit gebied. Het is de bedoeling dat bezoekers via een website opdrachten op het gebied van educatie, natuur en amusement kunnen printen die ze tijdens de wandeling kunnen uitvoeren. Mensen kunnen ook hun ideeën voor opdrachten naar deze website sturen (interactief).


4. De Veelzijdige Driehoel, ingediend door mevr. Reinders, toegekend budget: EUR78.000,--:
De Schellerdriehoek: nog even een goed bewaard geheim tussen Grenslaan, Oude Deventerstraatweg en Zwarte Weg. Bijna klaar om ontdekt te worden. Door jou! En wie maar wil!
Je rent, springt... of wandelt gewoon, rustig, je blijft eens staan. Buggy, rolstoel: geen probleem. Je bent buiten. Je ruikt, kijkt je ogen uit; kleuren, veel groen; fris. Fruit in de herfst. Maar ook avontuur! De Schellerspeelbulte, plassen, greppels, poelen: water! Een omgevallen boom, een hangbrug... 'Ga ik het halen?' Rondstruinen. Wilgentenen?! Rood-oranje-geel in de winter, soms wit. De lente: een zee van bloemen. Je mag ze plukken. Of laat ze nog even staan. Vlinders, bijen: Zomer! Eindeloos spelen op het grote veld. Even zitten onder de oude linde. Bijpraten, samen genieten. Kijken naar de ondergaande zon. Nog even ... Help dit mogelijk maken: Stem op: 'Samen maken we de Schellerdriehoek'. Kijk voor meer informatie op: www.schellerdriehoek.nl (zie de link onderaan deze pagina).


5. Skatebaan Schellerpark opkanppen, ingediend door Tim Zondag en Maikel van de Hof, toegekend budget: EUR50.000,--: Ons idee is om de gehavende skatebaan in het Schellerpark op te knappen en het terrein opnieuw in te delen. Graag opwaarderen naar een moeilijker niveau, het is nu te makkelijk. Wel toegankelijk houden voor 10+ zodat zij er ook gewoon kunnen skaten , boarden , bmx'en en ook eventueel gewoon om daar te zitten en kijken. Het moet aantrekkelijk blijven voor jong en oud. Als het regent willen we graag even droog zitten zodat we snel weer verder kunnen. Dus een dug-out zou handig zijn, liefst van beton, en eventueel een tweede bankje zonder kap om gewoon te kunnen zitten als het droog is of als de dug-out vol is. Als er een quarter zou komen, deze met een deur (met slot) afsluitbaar maken zodat er veegmateriaal in opgeslagen kan worden (bezems en stoffer en blik) voor als het glas ons echt in de weg zit.


6. Gezellige straat en leuke voortuintjes, ingediend door mevr. Nieuwenhout-Koopmans, toegekend budget: EUR58.000,--: De buurt de Van Blanckvoortmarke, de Van Coevordenmarke, de Stadhouderslaan en de Provincieroute heeft een werkgroep met een nieuwe naam: BC-zuidpunt. Deze werkgroep zet zich in voor meer positiviteit in de buurt. Met elkaar hebben wij een plan gemaakt. Wij willen graag een speeltuin die veilig en schoon is en uitdaagt tot sociaal samenspel en een verbeterd straatbeeld door aanpak van voortuinen op een onderhoudsvriendelijke manier. Met dit plan zijn wij bij iedereen uit de buurt aan de deur geweest en we werden positief ontvangen. Een aantal buurtbewoners heeft aangegeven wel graag zijn voortuin opgeknapt te willen hebben. Met elkaar en voor elkaar willen wij dit plan uitvoeren. Eind januari krijgt een groot deel van Zwolle-Zuid stembiljetten thuis. Wij willen iedereen vragen om deze te gebruiken voor dit grootse plan. Want hoe meer stemmen, hoe meer kans van slagen! Heel erg bedankt namens de buurtbewoners.


7. Zwolle-Zuid wil een hotel!, ingediend door mevr. Van Zetten, toegekend budget: EUR40.000,--:
Primeur in Zwolle, een zogenaamd insectenhotel. Dit hotel is een onderdeel van een totaal nieuwe ontdek- en speeltuin, met als thema 'natuur'. Een bijenhuis, een sprinkhaanglijbaan, een reusachtig spinnen(klim)web, een schommel, een vlinder, maar ook een granieten waterschaal, een windowplanter, een themapaneel bijen en een gezellig zethoekje maken het compleet. Een aantal buurtbewoners uit de Van Pallandtmarke heeft de handen ineengeslagen om het verpauperde speelplekje in de straat op te knappen. Het wordt een fijne plek waar kinderen verrassend en uitdagend kunnen spelen en ontdekken. Waar ouders, buren, jong en oud elkaar kunnen ontmoeten en genieten! Welkom!


8. Aanpassen speelplek Van Riemsdijkmarke, ingediend door Fam. Senf, toegekend budget: EUR35.000,--:
Een nieuw speeltoestel voor het speeltuintje op de van Riemsdijkmarke. Dat is mijn idee. Het speeltuintje is nu slechts een grote kattenbak en een plek voor hangjongeren. Het is verwaarloosd en vies. Iedere omwonende wil dat het opgeknapt wordt! We hebben al een mooi speeltoestel uitgezocht.


9. Speelplek Van Ripperdamarke aanpassen, ingediend door mevr. Peenstra, toegekend budget: EUR50.000,--:
Mijn idee is om bij de speelplek aan de Van Ripperdamarke de bebossing te verwijderen en twee speeltoestellen te plaatsen. Eén voor jeugd onder acht jaar en een toestel voor kinderen van negen jaar en ouder. Ik wil graag zand onder de speeltoestellen en een stuk bestraten voor een picknicktafel.


10. Veldje Ittersumerpad aanpassen, ingediend door mevr. Auma, toegekend budget: EUR50.000,--:
Mijn plan is om het veldje bij het Ittersumerpad. Bij het voetbalveld willen we graag aan de noordzijde bestrating maken voor een basketbalveldje met een basketbalpaal, en ook bestrating voor onder een tafeltennistafel.

De ideeën voor de kleine projecten (tot EUR10.000,--, totaal beschikbaar EUR 60.000,--):


11. Lantarenpaal Steenweteringpad/Stadhouderslaan, ingediend door dhr. Bos, toegekend budget: EUR4.000,--:
Licht in de duisternis. De prima, veelgebruikte fietsroute aan het Steenweteringspad kent bij duisternis een gevaarlijke kruising met de Stadhouderslaan. De oplossing: de lantarenpaal verplaatsten of een lantarenpaal erbij zetten.


12. Speeltoestellen Te Winkelmarke, ingediend door mevr. Vonk-Sipkes, toegekend budget: EUR9.999,--:
Veilig buiten spelen! Wij hadden een gezellig speelveldje met schommels en een duikelrek. Helaas zijn deze verwijderd. Nu is er een kaal grasveldje overgebleven met aan de rand afvalcontainers. Onze kinderen missen het gezellige buiten spelen en wij als ouders hierdoor het contact met onze buurtgenoten. Door het plaatsen van enkele eenvoudige speeltoestellen zal het weer een leefbaar speelveldje worden. Naast gezelligheid vinden wij veiligheid ook heel belangrijk. Door een aantal kleine aanpassingen is dit te realiseren. Gelukkig krijgen wij door het project Wijkbudgetten hiervoor een kans. Spreekt dit project u aan? Stem op ons!


13. Speelplek Wolthuismarke, ingediend door mevr. Holstege, toegekend budget: EUR9.999,--:
Het veldje voor de Wolthuismarke was voorheen een speelplek. Het is nu hondenuitlaatplek geworden. Wij willen graag dat het weer een speelveldje wordt.


14. Tafeltennistafel Commisarislaan, ingediend door mevr. Nunnink, toegekend budget: EUR7.500,--:
Wij hebben het idee om een tafeltennistafel neer te zetten op het speelveldje aan de Commissarislaan in Zwolle-zuid. Een tafeltennistafel is leuk voor jong en oud en er kan met meerderen tegelijk aan gespeeld worden (rond de tafel). We hebben gezocht naar een type tafel waar je ook met een rolstoel aan kan spelen, zodat het echt voor iedereen is.


15. 'Zwolle-Zuid: één wijk, één site', ingediend door dhr. Van Hoesel, toegekend budget: EUR1.500,--:
Een complete website voor Zwolle-Zuid met wijkinformatie, voor sociale contacten, als klankbordfunctie in de wijk, voor verenigingsitems en met een speciale jeugdsectie. Van bewoners, voor bewoners. Voor jong en oud, van iedereen. Duidelijk, helder informatief. De website wordt dagelijks bijgewerkt. Uw inbreng telt!


16. Speeltuintje Van Heekmarke opknappen, ingediend door dhr. Rensen, toegekend budget: EUR9.999,--:
Mijn idee is om het speeltuintje aan de Van Heekmarke te vernieuwen. Wij willen het speeltuintje teruggeven aan de oorspronkelijke gebruikers: de kleine kinderen. Wij willen de gezelligheid terug in onze buurt en spelende kinderen in een speeltuin voor 0- tot 8-jarigen. Help mee om deze speeltuin op te leuken, stem op onze speeltuin en onze kinderen. Stem voor een fijne sfeer in de buurt en veel speelplezier!


17. Fietsroute over de Buurtschap IJsselzone, ingediend door dhr. Wever, toegekend budget: EUR6.000,--:
Wil je meer weten van de omgeving waar je woont? Stem dan op de Buurtschapsfietstocht IJsselzone. De fietsroute beschrijft allerlei wetenswaardigheden over huizen, boerderijen, heggen, hoogstamboomgaarden etc. Interessant, boeiend en vol weetjes.


18. Aanpassing speeltuin Atie Noordhofstraat, ingediend door mevr. Groen, toegekend budget: EUR5.000,--:
We willen graag een duikelrek in onze speeltuin. Voor grotere kinderen is er niet zoveel en we willen graag koppeltje duikelen. Ook een zandtafel voor de kleintjes zouden we erg fijn vinden. Gunt u ons dit plezier en stem op ons idee.


19. Een kabelbaan op het Wildland, ingediend door mevr. Frijlink, toegekend budget: EUR9.999,--:
Mijn plan voor het Wildland is natuurlijk spelen: een kabelbaan plaatsen waardoor er meer kinderen op het eiland hun eigen weg kunnen gaan.

Bron: eenheid Wijkzaken
Datum van 24-12-2009 tot 23-12-2010

* wijkbudgetten

* algemene informatie

* ondersteuning

* spelregels

* successen

* meer weten?

* wijkbudgetten 2009-2010

* aa-landen

* diezerpoort

* zwolle-zuid

* wijkbudgetten 2009 afgehandeld

* berkum

* westenholte

* wipstrik

* zwolle-zuid