Politie Zeeland

Politieberichten Zeeland 25 december 2009

Woninginbraken in Axel en Sluiskil
In de nacht van donderdag op vrijdag werd ingebroken in twee woningen.
Bij een woning aan de Singelweg in Axel werd een deur geforceerd en er werden sieraden met onbekende waarde weggenomen.
Uit een woning in de Drostlaan in Sluiskil werden eveneens sieraden weggenomen. Ook werd een kluisje meegenomen met daarin persoonlijke papieren en een geldbedrag. Tenslotte werd computerapparatuur met onbekende waarde meegenomen. Men kwam de woning binnen door het openbreken van een ruit.

W-3719-2009 Aanhouding in Middelburg
Op het Damplein in Middelburg werd vrijdag om 02.00 uur een 19-jarige inwoner van de gemeente Veere aangehouden.
De man wordt ervan verdacht tijdens een handgemeen in een horecabedrijf op het Damplein een 21-jarige Middelburger met een bierfles op zijn hoofd te hebben geslagen.

W-3720-2009 Verkeers- en alcoholcontrole in Middelburg
In de nacht van donderdag op vrijdag werd van 22.45 uur tot 00.30 uur op drie locaties in Middelburg, te weten de Schroeweg, de Poelendaelesingel en de Koudekerkseweg, een verkeers- en alcoholcontrole gehouden.

De controlepost op de Schroeweg werd na 35 minuten opgeheven door een ongeval met letsel waarbij een fietser door een auto werd geschept. (zie persbericht hieronder). In deze 35 minuten werd nog 1 bestuurder meegenomen naar het bureau vanwege openstaande boetes. Tijdens de gehele controle werden 3 bekeuringen uitgeschreven, 1 voor het niet dragen van de gordel en 2 voor niet tonen van het rijbewijs. Er werd bij 62 bestuurders een blaastest afgenomen, 1 bestuurder had meer alcohol gedronken dan de toegestane hoeveelheid.
Fietser gewond bij aanrijding
In Het Groene Woud, bij de kruising met de Blauwedijk, raakte donderdag een 16-jarige Middelburgse fietser bij een aanrijding met een personenauto, bestuurd door een 26-jarige man uit Goes, gewond.
Het ongeval gebeurde op de fietsoversteekplaats waar de fietser geen voorrang verleende aan de auto (de verkeerslichtinstallatie was niet in werking en dan heeft doorgaand verkeer op het Groenewoud voorrang ten opzichte van de fietsoversteekplaats). Vanwege de verkeerscontrole in de directe omgeving was de politie snel ter plaatse en met behulp van omstanders werd de 16-jarige stabiel gelegd. Hij is daarna per ambulance naar het ziekenhuis in Vlissingen gebracht, waar bleek dat hij hoofdletsel had opgelopen.

W-3721-2009 Onrust en schermutselingen op het Arsenaalplein in Vlissingen
Vrijdag tussen 03.00 en 04.30 uur, na afloop van een feest in het Arsenaal, ontstonden onrust en schermutselingen op het Arsenaalplein.
Eerder hadden binnen al enkele vechtpartijtjes plaatsgevonden. De politie kwam, met enkele diensthonden, ter plaatse. Twee personen liepen tijdens de ongeregeldheden een hondenbeet op en een 20-jarige Vlissingse vrouw werd aangehouden voor het niet voldoen aan een bevel. Na anderhalf uur was rust op het Arsenaalplein weergekeerd. Er raakte voor de rest niemand gewond en er werden verder geen aanhoudingen verricht.