Politie Noord- en Oost Gelderland
|     |Ermelo - rijden onder invloed                             |

De politie heeft in de nacht van 24 op vrijdag 25 december een 24-jarige man uit Almere aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.

De automobilist reed rond 04:20 uur op de Burgemeester van Oordtstraat in Ermelo. De man viel op omdat hij, ondanks de gladheid op de weg, een behoorlijke snelheid had. De politie gaf een stopteken en de auto van de man uit Almere kwam met een draai tot stilstand. Een blaastest wees uit dat de bestuurder onder invloed was van alcohol. De man bleek ook niet in het bezit van een rijbewijs. Hierop is de man aangehouden, maar tijdens het lopen naar de politieauto zette de man het op een lopen. Na enkele meters ging hij echter onderuit. Tijdens het vervolg van zijn vluchtpoging ging hij weer onderuit. De verdachte is opnieuw opgepakt op de Torenlaan en overgebracht naar het politiebureau waar hij 1,4 promille blies. De man kreeg een rijverbod van negen uur opgelegd. De politie maakt verder proces-verbaal op.
|     |Oene - inbraak kerkelijk bijgebouw                        |

Bij de politie is donderdagochtend 24 december een melding binnengekomen over een inbraak in een kerkelijk bijgebouw in Oene. Bij de inbraak is alleen een buitenlamp ontvreemd, maar er is wel schade aan het pand aangericht.

De melding over de inbraak kwam rond 08:50 uur bij de politie binnen. Het gaat om het bijgebouw van de Hervormde gemeente aan de Keizerstraat in Oene. In het bijgebouw zijn diverse deuren beschadigd. De dader(s) is/zijn vermoedelijk door de nooddeur binnengekomen. Het is nog niet duidelijk wanneer de inbraak exact heeft plaatsgevonden. De politie heeft de inbraak in onderzoek en vraagt mensen die iets gehoord en/of gezien hebben te bellen met 0900-8844.
|     |Ermelo -  Snorfietser gewond                              |

Een 30-jarige man uit Elburg is op de Zwolscheweg in Ermelo met zijn snorfiets ten val geraakt in de nacht van donderdag op vrijdag 25 december. De man is met letsel aan het gezicht per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle.

De hulpdiensten kregen omstreeks 00:35 uur de melding van een ongeval waarbij een 30-jarige man met zijn snorfiets ten val is gekomen. De snorfietser uit Elburg bleek onder invloed van alcohol. De man is met letsel aan het gezicht per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle. Daar is een bloedproef afgenomen om het alcoholgehalte in zijn bloed te bepalen. De uitslag hiervan is over enkele dagen bekend. De politie maakt proces-verbaal op.

---- --