Politie Twente

Persberichten Politie Twente 25 december 2009

Kerstmiddag goed verlopen
Hengelo
De traditioneel drukke kerstmiddag in het centrum van Hengelo is goed verlopen. Politie, brandweer, gemeente en horeca hebben samen maatregelen getroffen om de kerstmiddag veilig en gezellig te laten zijn. Er zijn een paar kleine opstootjes geweest.

Er zijn in 11 mensen aangehouden. Tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt.
1 x bedreiging
2 x openbare dronkenschap
1 x openstaande boetes
1x overtreding APV (aanleiding geven wanordelijk gedrag)
2 x mishandeling
4 x belediging

De politie Twente heeft op verschillende locaties alcoholcontroles gehouden, ondermeer op de Oldenzaalsestraat, de Lansinksweg, de Deldenerstraat en de Enschedesestraat. In totaal is er bij 581 bestuurders een blaastest afgenomen. Vier personen zijn aangehouden omdat ze een glaasje teveel op hadden. Er is proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast is van een beginnend bestuurder het rijbewijs ingevorderd. Uit een ademanalyse bleek dat deze persoon een promillage van 0.87 had.
Een aantal mensen hebben een bekeuring gehad ondermeer voor: het niet dragen van de autogordel en het niet (bij zich) hebben van het rijbewijs.
(2009065928)

Aanrijding personenauto's, 1 gewonde
Rijssen
Donderdag 24 december is er rond 09.30 uur op de Enterstraat in Rijssen een aanrijding geweest tussen twee personenauto's. Een 71-jarige vrouw is daarbij gewond geraakt.

Een 24-jarige man uit Rijssen reed op de Enterweg in de richting van Enter, toen er een auto van links vanaf de parkeerplaats de weg op reed. De bestuurder van die auto was een 71-jarige vrouw uit Hellendoorn. De twee konden elkaar niet meer ontwijken en zijn op elkaar gebotst. De vrouw is met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
(2009065712)

Auto over de kop geslagen
Overdinkel
Donderdag 24 december heeft er rond 12.45 uur een eenzijdig ongeval plaatsgevonden op de Hoofdstraat in Overdinkel.

Een 18-jarige vrouw reed in haar auto op de Hoofdstraat. Door onbekende reden heeft ze de bocht niet kunnen houden. Ze is met haar auto in de berm beland en over de kop geslagen. Omstanders hebben eerste hulp verleend. De vrouw is met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
(2009065805)



Politie Twente