Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 18-12-2009

MAARTJE VAN WEEGEN VIERT KERST MET DAK- EN THUISLOZEN

AVRO-radioprogramma De Klassieken live vanuit Amsterdams inloophuis

Maartje van Weegen presenteert het AVRO-radioprogramma De Klassieken elke laatste vrijdag van de maand vanaf locatie. Op Eerste Kerstdag komt het programma - de 'Arbeidsvitaminen' van de klassieke muziek' ­ vanuit één van de inloophuizen van De Regenboog Groep in Amsterdam Oud-West.

Maartje van Weegen viert 25 december Kerstmis samen met dak- en thuisloze bezoekers van de opvang, begeleiders en vrijwilligers. Tijdens de uitzending van De Klassieken draaien ze hun lievelingsmuziek en praten over het leven. Verder zingt het daklozenkoor De Straatklinkers enkele kerstliederen.

De Regenboog Groep onderhoudt aan de Amsterdamse Bilderdijkstraat een inloophuis voor tientallen dak- en thuislozen. Ze kunnen daar overdag terecht voor eten, aanspraak en hulpverlening. Veel vrijwilligers van de opvang waren ooit zelf dakloos en zijn bezig hun leven weer op de rails te krijgen.

In het pand naast het inloophuis in Oud-West runt De Regenboog Groep een kaarsenmakerij, een fietsenmakerij en een straatveeg-ploeg. Hier is ook een winkeltje waar artikelen worden verkocht die zijn gemaakt door dak- en thuislozen, verslaafden en mensen met psychiatrische klachten.

Het AVRO-radioprogramma De Klassieken presenteert op 25 december een unieke kerstviering op Radio 4, met muziek en verhalen. De uitzending is niet alleen te beluisteren via Radio 4, maar ook te zien via www.radio4.nl/deklassieken.

---