Daten tussen zand en zaagsel

23/12/2009 14:39

Hillenaar Circus Events B.V.

UTRECHT - Singles kunnen Tweede Kerstdag hun geluk beproeven bij 'Wintercircus Utrecht - Louis Knie'. Het circus organiseert een dating event voor 500 alleenstaande mannen en 500 single vrouwen. ,,We hopen dat de liefde opbloeit in onze tenten. De nostalgische uitstraling van onze show leent zich bij uitstek voor romantiek. We rekenen erop dat veel singles de kerst van hun leven tegemoet gaan", aldus directeur Louis Knie.

De Oostenrijkse circusdirecteur heeft in het kader van 'Wintercircus Utrecht' zijn tenten opgebouwd bij de Jaarbeurs. ,,Ik ben voor de eerste keer in Nederland met mijn show", vertelt hij. ,,We geven in totaal 29 voorstellingen en willen tijdens de kerstdagen iets bijzonders doen. Kerst is een feest dat je samen met je geliefden beleeft. Veel singles zijn echter alleen. Voor hen is ons dating circus in het leven geroepen. Een ludieke manier om nieuwe mensen te leren kennen terwijl 's werelds beste artiesten optreden. En dat bovendien op Tweede Kerstdag." De sfeer is informeel. ,,We gaan geen nummertjes uitdelen, we laten het initiatief aan de mensen zelf over. "

Mannen & vrouwen

De tribune is onderverdeeld in twee delen van elk 500 plaatsen. ,,De mannen gaan bij binnenkomst naar het linker deel en rechts plaatsen we de vrouwen", legt Knie uit. ,,Ze kunnen elkaar dus alleen vanaf een afstand zien. In de pauze gaan we de mannen en vrouwen mixen en hopen we dat de liefde opbloeit. Onze clowns zoeken na afloop van de avondvoorstelling een stel uit, deze mensen mogen overnachten in een nostalgische houten pipowagen van het circus. Een ervaring die ze niet snel zullen vergeten." Knie spreekt uit ervaring. ,,Ik heb ook zelf mijn grote liefde in het circus gevonden. Ilona werkte als trapezeartiest in mijn circus en we werden verliefd. Dit jaar hebben we samen een grote woonwagen gekocht en daarmee zijn we vanuit Oostenrijk naar Nederland gereisd."

De speciale dating voorstelling van 'Wintercircus Utrecht - Louis Knie' vindt plaats op 26 december - 20.00 uur. De reguliere voorstelling met alle artiesten wordt vertoond. Singles die mee willen doen aan het evenement kunnen bij de circuskassa op P2 van Jaarbeurs Utrecht tickets aanschaffen.





http://www.wintercircusutrecht.nl