VerkeersInformatieDienst



Veel ongevallen op 2e Kerstdag

26 december 2009, 13:46
In de loop van de middag op deze 2e Kerstdag ontstonden er op diverse plaatsen aanrijdingen, waaronder op de A1 ter hoogte van Bathmen, waar een persoon bekneld raakte. Nadat de persoon was bevrijd en afgevoerd was de rijbaan kort daarna vrij en kon het verkeer weer doorgang vinden.

Op de A1, Amsterdam - Amersfoort, was het wegdek bij Diemen zo slecht geworden dat hier een rijstrook moest worden afgesloten. Kan nog wel enige tijd duren voordat de rijstrook weer kan worden opengesteld.

Op de A2, Den Bosch - Utrecht raakte bij Beesd een aantal voertuigen betrokken bij een aanrijding. Er waren twee gewonden. Gevolg was een file van 13 km vanaf Kerkdriel. Op de rijbaan in de richting Den Bosch was er inmiddels een file ontstaan van 15 km door kijkers. Er werden in beide richtingen omleidingen ingesteld. Om 13.40 uur kwam de melding dat de rijbaan weer was vrijgegeven.

Verder een ongeval op de A9, richting Alkmaar bij de brug over het Zijkanaal-C. Filelengte 5 km. Andere rijbaan een file van 7 km door kijkers.

Verder ook op de A7 richting Zaandam een aanrijding bij Purmerend-Noord. Ook hier waren er een aantal voertuigen bij betrokken. Gevolg was 5 km. Hier kon het verkeer via de af-en toerit worden geleid omdat de rijbaan ijn geheel werd afgesloten.

Verder gebeurde op een aantal andere plaatsen ook aanrijdingen. Had niets te maken met gladheid maar gewoon met onoplettendheid.

Om 13.45 uur stonden er op deze 2e Kerstdag maar liefst 22 files met een gezamenlijke lengte van 102 km