Ingezonden persbericht


Persbericht

Paradiso's Only Kerstmatinee

Een oude traditie in een nieuwe jas. The Paradiso Orchestra presenteert het meest bijzondere Kerstconcert van 2009, op 26 december om 16.00 uur in Paradiso, met The Paradiso Orchestra, F.Starik en de muziekvereniging St. Caecilia uit Heemskerk. Paradiso's Only Kerstmatinee is een bont kerstspektakel in de grote zaal van Paradiso. Verwacht ontroerende kerstmuziek van Bach, Irving Berlin, Johan de Meij, Frank Sinatra, Tsjaikovsky, Bakithi Kumalo, maar ook rap, poëzie, meezingers, tranentrekkers, momenten van stilte en overpeinzing en natuurlijk een Kerstverhaal.

Paradiso
26 december 2009
16.00 uur
kaarten via www.paradiso.nl en bij de AUB ticketshop

The Paradiso Orchestra

Een nieuwe generatie van internationale musici, componisten en andere performers heeft elkaar gevonden in het collectief The Paradiso Orchestra. De leden zijn onder meer afkomstig uit het Koninklijk Concertgebouworkest, het Nederlands Kamerorkest, het Nederlands Blazers Ensemble, EnsembleCaméléon, The New Trombone Collective en Amsterdam Sinfonietta. The Paradiso Orchestra speelt, dwars door alle muziekstijlen heen, de mooiste muziek uit alle (on)denkbare hoeken en gaten van vijf eeuwen muziekgeschiedenis. The Paradiso Orchestra geeft op 26 december 2009, 11 februari 2010 en 20 mei 2010 bijzondere concerten met speciale gasten in de Grote Zaal van Paradiso.

F. Starik

F. Starik (1958) is een kunstenaar met een breed scala aan activiteiten. Hij studeerde fotografie aan de Rietveld Academie en mixed media aan de Rijksacademie. Als dichter debuteerde hij met zijn in eigen beheer uitgegeven bundel Mot, of de neerslag van de Twijfel. Hij was toen zestien jaar. In 1988 kwam zijn officiële debuut Nepvuur (in de Knipscheer) uit. Starik is zanger in de Willem Kloos Groep. Ook is hij oprichter en coördinator van de Poule des Doods, een groep Amsterdamse dichters die een gedicht schrijven en voordragen tijdens de uitvaart van de onbekende doden van deze stad, zodat zij niet in alle eenzaamheid en anonimiteit begraven worden. Starik kreeg in 2009 de Amsterdam Prijs uitgereikt voor zijn gehele werk,

St. Caecilia

De Muziekvereniging St. Caecilia uit Heemskerk is een amateurharmonieorkest dat al een ruime tijd bij de top van Nederland behoort. Tijdens het afgelopen Wereld Muziek Concours in Kerkrade behaalde het orkest tijdens de concertwedstrijden een prachtige juryscore en kreeg het een staande ovatie van het publiek. Buiten de gebaande paden treden is voor het orkest niet vreemd. Zo trad St. Caecilia al meerdere keren op in het Juttersfestival in Wijk aan Zee. Ruud Pletting is sinds 1999 vaste dirigent van het orkest.