Politie Twente

Nagekomen persbericht Politie Twente 25 december 2009

Botsing op A35
Almelo
Vrijdagavond 25 december heeft er op de A35 ter hoogte van de afslag Almelo een ongeval plaatsgevonden. Twee personenauto's zijn rond 22.30 uur op elkaar gebotst.

Een auto met daarin vijf inzittenden (41-jarige man, 37-jarige vrouw, een 9-jarig meisje en een 16 en 17-jarige jongen uit Pinneberg, Duitsland) reed op de A35 van knooppunt Azelo richting Almelo. De auto reed langzaam, omdat de inzittenden op de kaart aan het kijken waren om te zien of ze de afslag moesten nemen. Op dat moment komt vanuit dezelfde richting een 27-jarige automobilist uit Hengelo aanrijden. Hij ziet de langzaam rijdende auto voor hem over het hoofd en botst er achterop. De auto die achterop is gereden, is in de middenberm tot stilstand gekomen. De auto met daarin de familie is door de botsing in de sloot geraakt. De brandweer heeft drie inzittenden uit de auto moeten bevrijden.

De verwondingen van de betrokken personen lijken mee te vallen. De vrouw heeft als enige een snee opgelopen en een gebroken been. Ze zijn allemaal uit voorzorg met een ambulance naar het ziekhuis gebracht. Eén rijstrook is door het ongeval ruim een uur afgesloten geweest voor het verkeer.



Politie Twente