Kerstworkshop roofvogels en uilen in Berkel en Rodenrijs


BERKEL EN RODENRIJS, 20091026 -- Valt er iets te beleven op tweede & derde kerstdag? Valkenier Rob van Dipten: "jazeker, net als vorig jaar organiseren we Kerstworkshops met roofvogels en uilen op de Valkerij Manege in Berkel en Rodenrijs".

"De deelnemers waren afgelopen jaar erg enthousiast en laten we eerlijk zijn; wat is er mooier dan in het winterlandschap zelf met roofvogels en uilen te vliegen. De intense emotie zoals valkeniers die kennen in de omgang met deze wilde roofdieren kunnen de deelnemers tijdens de kerstdagen aan den lijve ondervinden," aldus van Dipten.

Van Dipten merkt dat steeds meer mensen een zinnige bezigheid zoeken tijdens de kerstdagen die verder gaat dan lekker eten en voor de buis hangen. "En dan is er de groep alleenstaanden, voor hen is Kerst toch vaak een eenzame periode".

Tijdens deze speciale Kerstmiddagen begeleiden ervaren valkeniers de deelnemers in de omgang met allerhande roofvogels. Gedurende het 4 uur durende programma leert men een aantal valkerij technieken. Van Dipten: "Het hoogtepunt van zo'n middag is natuurlijk het moment waarop men gaat wandelen met een roofvogel op de valkeniershandschoen en uiteindelijk zelf met de roofvogels gaat vliegen.

Deelname is al mogelijk vanaf ongeveer 14 jaar. "We raden de mensen aan de camera niet vergeten en warme kleding in bedekte kleuren zoals bruin, groen, blauw plus een paar stevige schoenen te dragen. Dan zorgen wij voor een echte kerstsfeer met warme chocolademelk met slagroom en erwtensoep met roggebrood en spek."

Belangstellenden kunnen terecht bij de Birds@Work Valkerij Manege, Kleihoogt 2a in Berkel en Rodenrijs. Wel vooraf reserveren want er is maar een beperkt aantal plaatsen.
www.valkerij-manege.nl