De Melkweg

ELECTRICO ARDOR
Live concert & Tango dance show
Onderdeel van Tangomagia

Melkweg Rabozaal ( 27 december ( 21.00 uur ( E 33 (lidm. niet verplicht)

Tijdens de twaalfde editie van Tangomagia; het jaarlijkse internationale tangofestival, zal in de Melkweg Rabozaal het opwindende Argentijnse tango-fusion orkest Electrico Ardor plaatsvinden. Een primeur in Europa! Vanaf 22.00 uur is er een salon & show door het Argentijnse danspaar Sebastian Arce en Mariana Montes en zal dj Utku Küley draaien.

Electrico Ardor

Electrico Ardor is een electronische & Latin tangogroep uit Buenos Aires. Argentina, hun innovatieve muziek stijl is een fusion van Latin dance met Argentijnse milonga en tango uit de jaren '20. Ze gebruiken "live processing samples" met stem, viool, bandoneon, bass, keyboards en visueel beeld. Hun zang bevat humor en verhalen die zich dagelijks afspelen bij de huidige Latin vrouw. Electrico ArdorŽs kracht is gebaseerd op "binary latin & quaternary dance" ritmes.

De creatie en productie wordt sinds 2007 gedaan door Analia Goldberg & Diego Lerendegui; componisten en muzikanten uit de traditionele Argentijnse tango die beiden hebben opgetreden met bekende orkesten als Color Tango en Osvaldo Pugliese.

Electrico Ardor heeft een eerste CD uitgebracht onder de naam "Electrico Ardor".
zang & piano: Analía Goldberg - elektrische viool & keyboard: Diego Lerendegui - bandoneon: Martín Cecconi - bass: Omar Amendolara - drums & percussie: Gaston C.

Tangomagia

Voor de twaalfde editie zijn vier wereldberoemde dansparen (maestros) uit Argentinië uitgenodigd, en drie dansparen die representatief zijn voor de ontwikkeling van de tango in Europa en de U.S. Op prachtige locaties, van intiem tot theatraal, verzorgen zij spectaculaire optredens die zo kenmerkend zijn voor deze dans. Een primeur dit jaar is de programmering van de grootste avond van het festival, op 27 december, in de gloednieuwe Rabozaal. Daar zal onder andere het concert plaatsvinden van het opwindende Argentijnse tango-fusion orkest Electrico Ardor (primeur in Europa!).
www.tangomagia.com