Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Utrecht, 30 november 2009

Jong talent op Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht

Van 27 tot en met 30 december staat Utrecht in het teken van de zevende editie van het Internationaal Kamermuziek Festival. Artistiek leider Janine Janine heeft wederom een groot aantal internationale topmusici uitgenodigd, zoals Boris Andrianov, Julian Rachlin en Khatia Buniatishvili. Daarnaast is er, nog meer dan voorgaande jaren, ruimte gemaakt voor optredens van jong aanstormend Nederlands talent.

Janine Jansen: "Nederland is enorm rijk en levendig als het gaat om jong talent. Ik ben daar trots op. Zoals ik altijd zoveel kansen heb gekregen om me te ontwikkelen, geef ik nu graag jonge musici de kans om hun talenten te laten zien en hun prille carrière te ontplooien. Het festival is daarvoor een fantastische plek."

Tijdens het openingsconcert op zondag 27 december neemt jong talent een prominente plaats in. Het Nederlands Jeugd Strijkorkest speelt onder leiding van Janine Jansen en internationale musici: Julia Maria Kretz, Amihai Grosz, Boris Andrianov en Stacey Watton. Daarnaast soleren drie jonge Nederlandse violisten tijdens dit concert samen met Janine Jansen in Vivaldi Concerto voor vier violen. In de serie Verborgen Juwelen - concerten in ridder- en regentenzalen in de binnenstad van Utrecht - spelen winnaars van het Prinses Christina Concours en jonge bruikleners van het Nationaal Instrumenten Fonds. Op het Domplein strijkt de Classic Express neer, de rijdende concertzaal van het Prinses Christina Concours, waar jonge Nederlandse musici spelen en bevlogen vertellen over hun muziek en hun instrument.

www.kamermuziekfestival.nl

Het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht vindt plaats van 27 tot en met 30 december 2009 op diverse locaties in Utrecht, waaronder Vredenburg Leidsche Rijn en Vredenburg Leeuwenbergh.

Noot voor de redactie,