Socialistische Partij Rotterdam

Rotterdam vergeet Gaza niet

27-10-2009 * Op de trappen van het Beursgebouw, de plaats waar begin januari vijftienhonderd Rotterdammers bijeenkwamen om hun woede en verbijstering te uiten over de gruwelijke aanvallen van Israël op burgers in de Gazastook, stonden op zondag 25 oktober de leden van de initiatiefgroep Rotterdam voor Gaza. Zij herinnerden het winkelend publiek eraan dat vele gezinnen in Gaza nog steeds dakloos zijn, en de naderende winter zonder brandstof zullen moeten doorkomen.

De immense materiële verwoesting - van huizen, scholen, ziekenhuizen - is nog steeds niet hersteld. Israël saboteert de wederopbouw van Gaza door invoer van voedsel, medicijnen en bouwmaterialen tegen te houden. De verstikkende blokkade die Gaza al jaren in zijn greep houdt, duurt onverminderd voort.

Dat mag niet vergeten worden. Zolang het nodig is zal Rotterdam voor Gaza iedere laatste zondag van de maand een korte wake houden om te herinneren aan hen die we niet mogen vergeten. Van 15.00 tot 16.00 uur op de trappen van het Beursgebouw.

Op 27 december, precies een jaar nadat de eerste bommen vielen, zal een delegatie van mensenrechtenactivisten van Cairo naar Gaza trekken om daar op 1 januari met de bevolking van Gaza het einde van de blokkade te eisen. Steun de Gaza Freedom March. Kijk op http://www.gazafreedommarch.org/1

Rotterdam voor Gaza is een initiatief van PvdA Rotterdam, SP Rotterdam, Groen Links Rotterdam, D66 fractie Rotterdam, Palestina Komitee Rotterdam, Nederlands Palestina Komitee, Een Ander Joods Geluid, Stichting Palestina, Palestijnse Gemeenschap Nederland, PPMS, Al Awda, Palestijnse Gemeenschap Vlaardingen, Stichting Platform Islamitische Organisaties Rijnmond (SPIOR), Platform Buitenlanders Rijnmond (PBR), Diaconaal Centrum Pauluskerk. Zie ook: