Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

muZEEum tijdens kerstdagen geopend
SPECIALE KERSTSTADSWANDELING DOOR WINTERS VLISSINGEN

Het Zeeuws maritiem muZEEum in Vlissingen is in de kerstvakantie gewoon geopend, dus ook tijdens de feestdagen. Alleen op Nieuwjaarsdag sluit het muZEEum de deuren. Een goede gelegenheid dus om tijdens de vakantie het muZEEum te bezoeken, want er is heel veel te zien! Het muZEEum is gevestigd in een gebouwencomplex met panden uit de 16e, 17e, 18e en 21ste eeuw. Het schitterend gerestaureerde Lampsinshuis uit 1641 vormt het hart van het muZEEum. In dit voormalige stadspaleisje uit de Gouden Eeuw maakt u kennis met de grootse maritieme geschiedenis van Zeeland. Bezoek ook eens de tentoonstellingen Han Reijnhout, een Zeeuwse meester in detail of 400 jaar Manhattan, Zeeland (her)ontdekt Amerika. Het muZEEum is ook voor kinderen leuk en spannend.

Kerstwandeling
Juist in de winter heeft Vlissingen een speciale bekoring. Daarom organiseert het muZEEum op 'derde' kerstdag, zondag 27 december, voor de derde keer de Vlissinger kerstwandeling. Wandel rond in winters Vlissingen en ontdek de verhalen van de stad. Na afloop staat er in brasserie De Gecroonde Liefde een glas heerlijke Glühwein klaar. De kerstwandeling start om 14.00 uur bij het muZEEum. De kosten bedragen ¤ 7,50. Er kunnen maximaal 25 personen meewandelen. Het is niet mogelijk om vooraf te reserveren.

Openingstijden muZEEum
Het muZEEum is met uitzondering van 1 januari het hele jaar geopend van: Maandag t/m vrijdag 10.00-17.00 uur
Zaterdag, zondag en feestdagen 13.00-17.00 uur
Tijdens de kerstdagen is het muZEEum geopend van 13.00-17.00 uur. U vindt het muZEEum aan de Nieuwendijk in Vlissingen, telefoon 0118-412498. Wilt u meer informatie? Kijk dan op www.muZEEum.nl

15 december 2009