Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 10.20 uur

Utrecht, 27-12-2009

Dronkenschap

WIJK BIJ DUURSTEDE De politie heeft in de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 december om ongeveer 03.00 uur een 17-jarige jongen uit Wijk bij Duurstede aangehouden voor openbare dronkenschap.

Agenten kregen die nacht een melding dat een groep jongeren zich vervelend gedroeg in een horecagelegenheid aan de Markt. Eenmaal ter plaatse bleek dat de groep de gelegenheid was uitgezet en dat een poort bij het pand met stenen en een stuk hout beschadigd was. Het was uiteindelijk niet bekend wie verantwoordelijk was voor de vernieling. Toen agenten één van de jongens van de groep aan wilde houden voor openbare dronkenschap, begon de groep jongeren zich met de aanhouding te bemoeien. Agenten waren genoodzaakt met getrokken wapenstok de jongeren op afstand te houden. De verdachte moest vervolgens mee naar het politiebureau, maar bleef zich tijdens de rit naar het bureau verzetten. Agenten hebben hem met gepast geweld onder controle gehouden.

Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt voor openbare dronkenschap. Hij wordt op een later moment verhoord op het politiebureau.