Politie Drenthe

Zondag

Provincie Drenthe, 27-12-2009

Fietser ten val door gladheid
ASSEN Een 59-jarige Assenaar raakte zaterdagmorgen gewond bij een eenzijdig ongeval op het fietspad van de Groningerstraat ter hoogte van de kruising met de Europaweg. De man kwam tengevolge van de gladheid ten val en werd met ribletsel overgebracht naar het WZA. (2009063737)

Ex aangehouden terzake mishandeling en vernieling EMMEN Zaterdagmorgen hield de politie in Emmen een 24-jarige man uit Emmer Compascuum aan. Hij wordt ervan verdacht zijn 26-jarige ex te hebben mishandeld en diverse vernielingen in en rondom haar woning te hebben gepleegd. De dronken en tevens agressieve man werd ingesloten. (2009063724)

Rijden met ongeldig rijbewijs
DIEVERBRUG Zaterdagavond ging een 48-jarige inwoner van Diever op de bon. Een getuige voorkwam dat de man, die onder invloed was, vanaf een parkeerplaats aan de Rijksweg, in zijn auto weg wilde rijden. Na controle door de politie bleek de bestuurder geen ademtest te kunnen voltooien. Er werd een bloedproef genomen. Tevens reed de man met een ongeldig verklaard rijbewijs. (2009063772)

Politie houdt drie Duitse verdachten aan
COEVORDEN In de nacht van zaterdag op zondag hield de politie op de Parallelweg drie Duitsers, 18, 19 en 20 jaar en afkomstig uit Laar en Emlicheim, aan. De mannen worden ervan verdacht kort daarvoor bij een woning aan de Marga Klompestraat kerstverlichting te hebben vernield en trachten te stelen. De eigenaar die de woning en tuin heeft versierd met verschillende figuren bestaande uit ongeveer 50.000 lampjes, werd door zijn broer gewekt die mensen in de tuin zag lopen. Ook waren er al twee verlichte herten vernield en uit de grond getrokken. Door het opnemen van een gedeelte van het kenteken van de auto en een goed signalement van de auto trof de politie de auto met hoge snelheid op de printer aan. Het trio kon op de Parallelweg aan de kant gezet worden en werd ingesloten. Onderzoek volgt. (2009063787)

Aangehouden met harddrugs
MEPPEL In de nacht van zaterdag op zondag hield de politie een 21-jarige jongeman uit Meppel aan. Ter hoogte van het openbare toilet werd hij betrapt tijdens het opsnuiven van een wit poeder. Bij het zien van de politie gooide hij een papieren wikkel op de grond. Hierin zat inderdaad het witte poeder en hij bevestigde zojuist cocaïne te hebben gesnoven. De betreffende stof zal onderzocht worden. (2009063790)

Politie houdt man aan na belediging
MEPPEL In de nacht van zaterdag op zondag hield de politie een 21-jarige jongeman uit Meppel aan terzake belediging. Toen de politie op het Prinsenplein een groepje vechtende jeugd uit elkaar haalde vond de verdachte het nodig om bij het weglopen tegen een fiets aan te schoppen. Toen hij aangesproken werd en hem verzocht werd te blijven staan, gaf hij hieraan geen gehoor en beledigde de politie. Hierna werd hij aangehouden en verzette zich daarbij hevig. Hij werd ingesloten. (2009063792)

Knaap door politie aangehouden terzake joyriding NIEUW WEERDINGE Een 16-jarige knaap uit Nieuw Weerdinge werd in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden als verdachte van joyriding. Op de Wisken werd hij in de auto van zijn moeder, die op vakantie was, tot stoppen gemaand nadat hij een stopteken genegeerd had. Hij werd bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs, negeren van een stopteken en joyriding. Hij werd overgedragen aan zijn opa en oma. (2009063799)

Schuurbranden

VEENOORD Aan het Ermerveen ging in de nacht van zaterdag op zondag door onbekende oorzaak een schuur in vlammen op. Tijdens de brand in de ongeveer 5 meter van een niet bewoonde boerderij staande schuur kwam asbest vrij. De gemeente Emmen zorgde voor het ruimen van dit asbest. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de ontstane brand. (2009063816)

NOORD SLEEN Ook een kapschuur gevuld met ongeveer 130 balen stro gingen in de nacht van zaterdag op zondag aan de Middelesweg door onbekende oorzaak in vlammen op. De brandweer hield de in de directe nabijheid staande paardenstallen en een op ongeveer 100 meter staande rietgedekte boerderij nat om grotere schade te voorkomen. Ook hier stelt de politie een onderzoek in. (2009063822)

Ernstige mishandeling
HOOGEVEEN In de vroege zondagochtenduren werd een 19-jarige Hoogevener mishandeld. Op de Van Echtenstraat ter hoogte van de Rabobank werd hij door drie knapen geslagen die daarna de benen namen richting het park. Twee verdachten, een 16 en een 17-jarige Hoogevener werden door de politie aangehouden. De derde is nog voortvluchtig. Het slachtoffer liep hoofdletsel op en dit moest gehecht worden. Hij deed aangifte. (2009063821)

Politie zoekt getuigen van doorrijden na ongeval EMMEN De politie is op zoek naar getuigen van een tussen 05.15 en 06.00 uur ontstane aanrijding. Op de Rondweg, ter hoogte van Intratuin, trof de politie in de berm een tegen een aan de voorzijde zwaar beschadigde groene volkwagen polo personenauto aan. Omdat er niemand in de directe omgeving aanwezig was werd de woning van de tenaamgestelde in Erm bezocht. Vader, moeder en zoon konden de politie niet wijzer maken en de sleutel van de auto bevond zich eveneens thuis. Omdat de ouders omstreeks 24.00 uur waren gaan slapen en hun 18-jarige zoon op bleef werd hij als verdachte van het verlaten van de plaats van het ongeval aangehouden. Tijdens een blaastest blies hij 330 ug/l. De politie is op zoek naar getuigen die de groene volkswagen polo en mogelijk de bestuurder daar hebben zien lopen. Zij kunnen bellen met 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. (2009063828)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.