Politie Gelderland-Midden

Mishandelingen tijdens feestdagen in uitgaansgebied Arnhem
Publicatiedatum: 27-12-2009 11:56:32

Op donderdag 24 december heeft de politie omstreeks 23.55 uur een 69-jarige man uit Arnhem en zijn twee zoons van 17 en 19 aangehouden op verdenking van mishandeling. Hierbij raakten meerdere mensen gewond.
De agenten kregen een rond 23.30 uur een melding van een vechtpartij in een horecagelegenheid op de Hommelseweg. Ter plaatse zagen de agenten een 44-jarige man gewond op straat liggen. In de horecagelegenheid troffen de agenten ook nog twee vrouwen aan met verwondingen aan het gezicht en handen. Getuigen verklaarden dat de 69-jarige vader en zijn twee zoons verantwoordelijk zouden zijn geweest voor de vechtpartij. De 69-jarige man zou het café willen hebben verlaten en kon zijn jas niet vinden. Hierop beschuldigde hij andere bezoekers ervan zijn jas gestolen te hebben, waarop zijn zoons zich ook in de discussie zouden hebben gemengd. Hierbij zou de 19-jarige zoon een barkruk hebben gepakt en daarmee een 62-jarige vrouw uit Arnhem te lijf zijn gegaan. Hij werd tegen gehouden door meerdere bezoekers, waarop het drietal de horecagelegenheid verliet. Even later kwam de vader terug om alsnog verhaal te halen, even later vergezeld van zijn zoons. Hierbij werd de 44-jarige man geschopt en geslagen. Twee vrouwen die de man wilden bijstaan, een 48-jarige vrouw uit Arnhem en een 25-jarige vrouw uit Bosschoort zijn hierbij ook gewond geraakt. De vader en zijn 17-jarige zoon zijn die avond aangehouden in hun woning. De 19-jarige zoon meldde zich de volgende dag op het politiebureau, waarop ook hij werd aangehouden op verdenking van mishandeling.
(077070)

Vrijdag 25 december rond 03.40 uur kreeg de politie melding van een opstootje bij een horecagelegenheid op de Varkensstraat, waarbij twee Arnhemse mannen van 23 en 27 jaar zijn aangehouden. Medewerkers van de horecagelegenheid verklaarden dat de twee met een groepje de horecagelegenheid binnen waren gegaan, maar bij de garderobe kregen zij ruzie met een andere groep. Daarop werden zij door medewerkers de gelegenheid uitgezet. De mannen keerden zich hierop tegen de medewerkers, waarbij tegen de ruiten zou zijn gespuugd en een ijzeren hekwerk uit de grond werd getrokken. Toen de agenten de mannen beval te blijven staan, verzetten de twee zich hiertegen, waarop zij werden aangehouden. De mannen zijn inmiddels heengezonden met een boete voor baldadigheid.

Op zaterdag 26 december 2009, omstreeks 04.50 uur zijn twee Arnhemmers van 20 en 38 jaar en een 24-jarige man uit Wilp op het Willemsplein aangehouden op verdenking van mishandeling. Getuigen verklaarden gezien te hebben dat de drie mannen een man geslagen en geschopt hadden. De zaak is nog in onderzoek. Het slachtoffer heeft tot op heden nog geen aangifte gedaan.
(077346)

Op zaterdag 26 december omstreeks 03.50 uur is op de Korenmarkt een 22-jarige man uit Arnhem aangehouden op verdenking van mishandeling van een 22-jarige man uit Wamel.
De politie kreeg een melding van een conflict tussen twee groepen in de horecagelegenheid. Een medewerker van de horecagelegenheid had de groepen uit elkaar gehaald en de horecagelegenheid uit gezet. Tijdens dit conflict zou de Arnhemmer een glas richting de andere groep gegooid hebben, waarbij de man uit Wamel werd geraakt en een hoofdwond opliep. Hierop is de Arnhemmer aangehouden.
(077326)

Op zondag 27 december 2009, omstreeks 02.20 uur heeft de politie op het Willemsplein in Arnhem twee mannen van 27 en 28 jaar uit Doornenburg aangehouden op verdenking van mishandeling van een 20-jarige man uit Velp.
Agenten zag dat er op het Willemsplein een conflict gaande was en zagen dat een vijftal personen over een weer aan het duwen en trekken waren. De agenten haalden de personen uit elkaar. De 28 jarige zou een klap uitgedeeld hebben, waarbij de Velpenaar ten val kwam. De 27-jarige zou de Velpenaar daarna ook nog een trap hebben gegeven. Hierop zijn beiden mannen aangehouden.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---