Politie Twente

Persberichten Politie Twente 27 december 2009 Joyce van Essen: 053 - 455 55 88

Huisverboden
Enschede

Een 31-jarige man uit Enschede heeft vrijdag 25 december een huisverbod opgelegd gekregen voor mishandeling van een 25-jarige vrouw.

Een 30-jarige man uit Enschede heeft vrijdag 25 december een huisverbod opgelegd gekregen in verband met huiselijk geweld tegen zijn gezin.

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuis geplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuis geplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod, kijk op: www.huisverbod.nl

Twee mannen aangehouden voor bedrijfsinbraak Wierden
Vrijdag 25 december heeft de politie Twente twee mannen aangehouden. Zij worden verdacht van een inbraak bij een bedrijf aan de Ypeloschoolweg in Wierden.

Rond 01.30 uur kwam er bij de politie een melding binnen van de inbraak aan de Ypeloschoolweg. Bij het bedrijf waren twee mannen gezien, maar die werden daar niet meer aangetroffen. De politie heeft lange tijd gezocht in de omgeving. En met succes. Uiteindelijk konden ze twee mannen aanhouden, een 30-jarige man en een 34-jarige man uit Zeist. Zij worden verdacht van de inbraak. Ze zijn voor verder onderzoek in verzekering gegaan. (200965969)

Twee gewonden naar botsing tegen boom Agelo
Twee personen zijn zaterdag 26 december gewond geraakt bij een eenzijdige aanrijding op de Almelosestraat in Agelo.

Rond 15.00 uur reed een 67-jarige man en een 63-jarige vrouw uit Enschede in een auto over Almelosestraat in de richting van Reutum. De man, de bestuurder van de auto, werd onwel tijdens het rijden. Hierdoor is hij de macht over het stuur verloren en tegen een boom gebotst. De vrouw kon zelf uit de auto komen. Omstanders hebben geholpen om de man uit de auto te halen. Beide personen zijn met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (2009066146)

Alerte burgers doven brand
Hengelo
Twee alerte mannen hebben 24 december een brand in een flat aan de F. Zernikestraat in Hengelo gedoofd.

Rond 13.30 kwam er melding binnen van brand in een flat aan de F. Zernikestraat. In één van de appartementen was de vlam in de pan geslagen. De twee mannen hoorden dat iemand vanuit het appartement om hulp riep. Ze hebben 112 gebeld en zijn vervolgens naar het appartement gegaan. Daar hebben ze de 79-jarige bewoonster uit het appartement gehaald en het vuur gedoofd. Door hun daadkrachtige optreden is de brand beperkt gebleven en hebben ze wellicht erger voorkomen. (2009065792)

---- --