Politie Haaglanden

Persberichten 27 december

Haaglanden, 27-12-2009

Tumult in en bij het Paard
Politie treedt op tegen wanordelijkheden
Den Haag Meerdere politie-eenheden moesten vrijdag 25 december om 04.40 uur handelend optreden bij het Paard van Troje aan de Prinsegracht om de rust en orde te herstellen. Zowel binnen de horecagelegenheid als er buiten ontstonden meerdere vechtpartijen. De politie had veel moeite om de vechtersbazen uit elkaar te halen. Agenten hielden vijf personen (18-32 jaar) aan. Een 19-jarige moest ook mee omdat hij de agenten uitschold voor Joden. Een agent kreeg van een bezoeker een kopstoot. De politie moest zondag 27 december om 02.00 uur wederom in actie komen om enkele ordeverstoringen op de Prinsegracht en enkele horecagelegenheden aan de Laan de kop in te drukken. Het aanwezige publiek gedroeg zich zo opdringerig en gewelddadig dat de politie enkele charges moest uitvoeren om de orde te herstellen. Hierbij hielden agenten acht personen aan op verdenking van openlijk geweld, niet voldoen aan bevel of vordering en het beledigingen van politiepersoneel. Nadat diverse politie-eenheden de onruststokers hadden aangehouden, keerde de rust weer terug.

Verkeersruzie eindigt in de cel
Den Haag Een verkeerssituatie vrijdag 25 december om 22.45 uur op de Vosmaerstraat eindigde voor een 24-jarige Hagenaar in de cel. De man sneed een 29-jarige automobilist. Laatst genoemde stapte uit en wees de 29-jarige op zijn onverantwoordelijke rijgedrag. De man probeerde daarbij de 29-jarige omver te rijden. Die wist tijdig opzij te springen, waarna de 24-jarige doorreed. Hij meldde zich later aan het bureau en werd aangehouden.

Taxichauffeur mishandeld
Den Haag Een 56-jarige taxichauffeur eindigde met zijn ritje vrijdag 25 december in het ziekenhuis. De man nam vanaf het Spui twee vrouwen mee. Via tal van straten in Den Haag werd de man naar de Kornalijnhorst gedirigeerd. Toen de vrouwen daar uitstapten, werd de man opgewacht door twee mannen die hem in elkaar sloegen. Hierna verdwenen de twee vrouwen en de twee belagers in onbekende richting. De man moest zich in het ziekenhuis laten behandelen aan zijn verwondingen en deed later aangifte.

Grote ravage bij ongeval
Den Haag Een 49-jarige automobilist verloor vermoedelijk door bevroren sneeuw donderdag 24 december om 21.50 uur op de Lozerlaan de macht over het stuur. De man ramde daarbij een verkeerslicht en een boom. De ravage was groot en zijn auto raakte zwaarbeschadigd. Politieagenten die ter plaatse kwamen, roken bij de man een alcohollucht. De GGD vervoerde de man met diverse verwondingen naar het ziekenhuis. Daar nam een arts een bloedproef van de man af, omdat hij door zijn verwondingen niet in staat was om een blaastest af te leggen.

Vrouw slachtoffer van straatroof
Den Haag Een nog onbekende man beroofde zaterdag 25 december om 08.00 uur op de Bilthovenselaan een 30-jarige vrouw. De vrouw werd nadat zij haar hond had uitgelaten vlak voor haar woning overvallen door een man die haar van achteren vastgreep en geld wilde hebben. De vrouw gaf haar handtas af waarna de man er vandoor ging. De vrouw meldde zich later overstuur aan het politiebureau en deed aangifte.

Het goede voorbeeld
Den Haag Politieagenten hielden zaterdag 26 december om 01.20 uur op de Nieuweweg een 32-jarige automobilist uit Den Haag aan. De man reed met zijn gezin waaronder twee kleine kinderen onder invloed van drank. Hij moest mee naar het bureau en blies daar 425 ugl. Met een proces-verbaal op zak, kon hij daarna lopend met zijn gezin naar huis.

Spookrijder veroorzaakt ongeval
Wassenaar - Een 54-jarige automobilist uit Wassenaar veroorzaakte vrijdag 24 december om 10.50 uur een ongeval op de Zijdeweg. De man had een verkeerde afslag genomen en reed al spookrijdend aan de verkeerde kant van de weg in de richting van de Zijdeweg. Een tegemoet komende personenauto zag de man in zijn auto op zich afkomen en remde krachtig om een aanrijding te voorkomen. Een daarachter rijdende auto was daar niet op bedacht. De bestuurder botste vervolgens op zijn voorganger. De veroorzaker reed verder zonder zijn identiteit kenbaar te maken. Hij kon later worden achterhaald. De politie maakt proces-verbaal tegen de man op.

Oud- en nieuwperikelen
Westland Gedurende de kerstdagen waren in het verzorgingsbegied van het Westland enkele incidenten die een oud en nieuw karakter hadden. Zo hielden agenten vrijdag 25 december om 21.45 uur op de Prins Bernhardstraat in Naaldwijk een 18-jarige jongen aan. Hij had enkele stuks illegaal vurwerk tot ontploffing gebracht. Een 18-jarige jongen uit s Gravenzande vierde zijn jaarwisseling op de Oudlaan in s Gravenzande. De jongen had ook illegale vuurwerkstukken in zijn bezit. Beiden kregen een proces-verbaal en moesten hun vuurwerk afstaan. Een brievenbus aan het Havenplein in Naaldwijk werd doro onbekenden met vuurwerk opgeblazen. Ook een aantal brievenbussen van een appartementencomplex aan de Oudlaan in s Gravenzande werd 26 december om 23.30 uur door vuurwerk vernield. Bij een bedrijf aan het Veenland in Wateringen namen groepen jongeren zondag 27 december een grote hoeveelheid houten pallets mee.

Gewapende overval op snackbar t Hoekje
Delft Enkele nog onbekende personen overvielen vrijdag 24 december om 21.30 uur de snackbar aan de Kloosterklade. Twee mannen bedreigde de 58-jarige eigenaar van de zaak met een wapen en wilden geld van de man hebben. Toen de man dat weigerde af te geven, probeerden zij geld uit de kassa te pakken. In het tumult dat hierbij ontstond, wisten de mannen de zaak te ontvluchten en verdwenen in onbekende richting. Beide daders hebben een donkere huidskleur en droegen jassen met capuchons. Bent u getuige geweest van deze overval of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Delft via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Kerstmis met natte voeten
Delft Een kerkmis in de Oude Kerk aan het Heilige Geestkerkhof begon vrijdag 25 december voor de circa 400 kerkgangers met natte voeten. Door smeltende sneeuw raakte de regengoten en regenpijpen verstopt. Gevolg was dat het smeltwater de kerk in stroomde. De brandweer hielp met het leeghalen van de verstopte regengoten en regenpijpen, zodat de mis verder kon gaan.

Politie onderzoekt sneeuwincident
Zoetermeer De politie stelt een onderzoek in naar aanleiding van een sneeuwincident aan het Mosgroen. Enkele kinderen waren vrijdag 24 december om 12.30 uur sneeuwballen aan het gooien. Een buurtbewoner ergerde zich daar kennelijk zo aan dat hij naar buiten liep en een van de kinderen (12 jaar) een duw gaf. Het jongetje viel voorover in de sneeuw en viel met zijn hoofd op een stoeprand. Het kind moest naar het ziekenhuis om een aantal verwondingen te laten hechten. Het jongetje werd vervolgens ter observatie opgenomen in het ziekenhuis.

Echte Kerstgedachte bestaat nog
Zoetermeer Buurtbewoners van de Ottolandstraat lieten 2e kerstdag 26 december om 16.00 uur zien dat de echte kerstgedacht nog bestaat. Zij boden spontaan hun huis en badkamer aan om een hond die te water was geraakt en daardoor ernstig onderkoeld raakte op te warmen. Het beestje (Lody) raakte bij het einde van de Ottolandstraat te water. De echtgenoot van de 49-jarige vrouw was het water in gegaan om zijn hond te redden. Ter plaatse gekomen dierenambulance personeel adviseerde dat het dier direct in een lauw bad moest om langzaam op te kunnen warmen, anders zou het beestje zijn avontuur niet overleven. De bewoners van een huis aan genoemde straat lieten snel hun bad vollopen. Zo kon het dier weer op krachten en temperatuur komen. De eigenaar nam thuis een warme douche. Toen de agenten later op de avond nog even belangstellend belden met alle betrokkenen, bleek dat Lody en de betrokken personen van een heerlijk kerstdiner hadden genoten. Eind goed al goed.