Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 12.50 uur

Utrecht, 27-12-2009

Verdachten autokraak aangehouden en vrijgelaten

UTRECHT - Op donderdagmiddag 24 december rond 15.45 uur belden getuigen de politie met de boodschap dat er zojuist in een auto was ingebroken op de Keulsekade.
De verdachten, vier jongens, zouden te voet zijn weggevlucht in de richting van de Kanaalweg. De politie heeft op de Gershwinlaan 4 jongens (15, 17, 18 en 19 jaar) aangehouden die voldeden aan het opgegeven signalement. De jongens, allen afkomstig uit Utrecht, zijn aangehouden en verhoord. De jongens zijn wegens gebrek aan bewijs weer vrijgelaten.

Man beroofd

UTRECHT - Donderdag 24 december rond 21.55 uur parkeerde een man zijn auto in een garagebox aan de Zambesidreef. Toen hij uit zijn auto wilde stappen, werd hij overvallen door twee mannen met bivakmutsen op. Hij kreeg daarbij flinke klappen in zijn gezicht. De verdachten gingen er met een tas vandoor rennend in de richting van de Ramsesdreef. De verdachten zijn vermoedelijk van Noord-Afrikaanse afkomst.
Diverse politie-eenheden hebben in de omgeving uitgekeken naar de berovers. Helaas zijn de verdachten niet gevonden.

Getuigen die meer kunnen vertellen wordt verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Signalement verdachten:


- Noord-Afrikaans uiterlijk


- 15-25 jaar


- Mager/tenger postuur


- 180 - 190 cm lang


- Droegen een zwarte jas, 1 van de daders met een capuchon, zwarte/donkere broek en zwarte bivakmuts


- Spraken met een buitenlands accent

Lastige passagier

UTRECHT - Vrijdagavond 25 oktober rond 00.30 uur werd de politie naar de Europalaan ter hoogte van de meubelboulevard gestuurd. Een buschauffeur had zijn bus daar stilgezet omdat een dronken passagier zich zeer vervelend gedroeg naar andere passagiers. De chauffeur had de man, een 31-jarige Utrechter, meerdere malen verzocht de bus te verlaten, maar deze wilde aan dat verzoek niet voldoen. De politie heeft uiteindelijk de man die een aantal flessen alcohol bij zich had, uit de bus gehaald.

Beroving

UTRECHT - Op vrijdag 25 december rond 15.25 uur is een 60-jarige Utrechter met geweld beroofd van zijn portemonnee.

Bij het Majellapark ter hoogte van de Jaffastraat stonden twee jongemannen. Het slachtoffer kreeg een slecht gevoel, want de jongemannen bleven hem aankijken. De Utrechter liep naar de Spinozaweg. Tussen de Bonistraat en de Spinozaweg werd de man op de grond gegooid door de twee mannen. Hij raakte hierdoor gewond aan zijn gezicht. Terwijl de jongemannen hem op de grond gedrukt hielden, steelden zij zijn portemonnee.
De politie onderzoekt de beroving en vraagt getuigen contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Signalementen verdachten:

- beiden licht getint uiterlijk


- beiden donker gekleed met zwarte lange jas met capuchon, bij een van de daders was de capuchon omzoomd met een witte bontkraag
- beiden ongeveer 1.80 meter lang

- beiden 20 -25 jaar

Getuigen gezocht van zeer laffe beroving
UTRECHT Vrijdagavond 25 december rond 21.15 uur is een 65-jarige vrouw uit Utrecht slachtoffer geworden van een beroving. De vrouw stond bij een bushalte op de Neckardreef op de bus te wachten toen twee jongemannen naast haar kwamen staan. De jongemannen gooiden de vrouw ineens met forse kracht op de grond, bedreigden haar en eisten haar tas. De vrouw hield haar tas stevig vast, maar kon helaas niet voorkomen dat de jongemannen haar tas met veel kracht van haar lijf aftrokken.
Nadat de mannen haar tas hadden gestolen, renden ze weg richting de watertoren, vermoedelijk het park in. De vrouw kon de vluchtroute van de twee niet goed volgen omdat ze bij de worsteling haar bril verloren had.

De vrouw raakte door de val gewond aan haar rug en ledematen.

De politie onderzoekt deze zeer laffe beroving en vraagt getuigen zich te melden via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Signalement dader 1:


- licht getint uiterlijk, zwart opgeschoren haar


- 1.70 1.75 cm lang , normaal postuur


- 18 21 jaar


- Droeg een lichtgrijze pantalon met een blauw jack.


- Sprak goed Nederlands

Signalement dader 2:


- donkerbruin opgeschoren haar


- 1.60 1.65 cm lang


- gezet postuur


- 18 21 jaar


- Droeg een donkere jas met een donkere broek


- Sprak goed Nederlands

Heftig verzet bij aanhouding

UTRECHT Zaterdagavond om 18.00 uur werd de politie naar een woning aan de Krommerijn gestuurd in verband met geluidsoverlast. In de woning was een feest aan de gang met een grote groep personen. Politieagenten belden aan en wilden een gesprek met de 31-jarige bewoner beginnen. De man, onder invloed van alcohol, was hier niet van gediend en begon de politieagenten direct te beledigen. Toen de man werd aangehouden voor belediging sloegen de stoppen door. Hij verzette zich hevig tegen zijn aanhouding en meerdere mensen begonnen zich met de aanhouding te bemoeien. Een 50-jarige Utrechter die de aanhouding wilde voorkomen, vloog op een agent af en greep hem bij zijn keel. Met gebruik van de wapenstok en inzet van een diensthond is deze Utrechter uiteindelijk onder controle gebracht. Intussen probeerden andere politieagenten de 31-jarige Utrechter te boeien. Deze verzette zich zo hevig dat het even duurde voordat de man met gepast geweld geboeid kon worden.

Uiteindelijk zijn beide mannen overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.

Een politieagent heeft aangifte gedaan van mishandeling door de 51-jarige Utrechter.

Bromfietsbestuurder in de fout

DE MEERN - Zaterdag 26 december rond 20.15 uur zagen politieagenten op de busbaan Veldhuizen een 16-jarige Utrechter op een bromfiets zonder verlichting rijden. Toen de jongeman het rode verkeerslicht negeerde, werd hij staande gehouden. Hij bleek geen rijbewijs identiteitsbewijs te hebben en de bromfiets was onverzekerd.
De bromfiets is meegenomen voor technisch onderzoek en de jongeman is met 3 bekeuringen aan zijn vader overgedragen.

Vader mishandelt kinderen in bus
UTRECHT Zaterdag 26 december rond 18.30 uur werd de politie naar de Beneluxlaan gestuurd omdat een man in een bus zijn 3 kinderen (4, 5 en 9 jaar) zou mishandelen. Volgens getuigen gooide de man een van zijn kinderen tegen het raam en sloeg hij een van hen een bloedneus. Ook schreeuwde de 38-jarige Utrechter tegen zijn kroost. Getuigen bemoeiden zich met het gedrag van de vader en de politie werd gebeld.

De politie heeft de vader aanghouden voor mishandeling en meegenomen voor verhoor naar het politiebureau. De kinderen zijn overgedragen aan een kennis van de familie.

Vrouw gooit glas naar horecamedewerker

UTRECHT In de nacht van zaterdag op zondag 27 december heeft de politie rond 02.00 uur een 22-jarige vrouw uit Almere aangehouden, omdat zij een glas naar een medewerker van een horecagelegenheid aan de Lange Jansstraat had gegooid. De medewerker kreeg hierdoor glas in zijn oog.
Het slachtoffer was glazen aan het ophalen, toen hij het aan de stok kreeg met de vrouw en zij een glas naar hem gooide.

Een verpleegkundige die in het horecagelegenheid aanwezig was, heeft eerste hulp verleend.

Toen de bedrijfsleider de vrouw uit de horecagelegenheid wilde zetten, richtte haar agressie zich tot deze man. Ze sloeg hem in zijn gezicht.

De vrouw is aangehouden en voor verhoor
overgebracht naar het politiebureau.

Vrouw met geweld beroofd van fiets

UTRECHT - Zondag 27 december 2009 rond 03.00 is een 25-jarige vrouw uit Amsterdam op de Kanaalweg slachtoffer geworden van diefstal en mishandeld.

De vrouw fietste in de richting van de Lombokstraat met haar vriend toen een auto ter hoogte van de Damstraat hun tegemoet kwam rijden. De bestuurder sneed de vrouw af en ze werd aangereden.

Meerdere mannen stapten uit de auto en kwamen op haar af. De vrouw kreeg een angstig gevoel en vluchtte weg de Kanaalstraat in. De mannen kwamen op haar af, sloegen haar in haar gezicht en gingen er met haar fiets vandoor.

Toen de vrouw beroofd was hield zij een automobilist staande en vroeg de bestuurder achter de daders aan te gaan. Deze heeft de daders niet kunnen traceren.

De politie heeft deze gewelddige diefstal in onderzoek en vraagt getuigen contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844.