Politie Utrecht

Persberichten Eemland Zuid, 12.45 uur

Utrecht, 27-12-2009

Vuurwerkoverlast

AMERSFOORT De politie heeft op zaterdag 26 december om ongeveer 16.45 uur op de Waterspringstraat een 15-jarige jongen uit Amersfoort bekeurd voor het illegaal afsteken van vuurwerk. Na een melding van vuurwerkoverlast van een buurtbewoner gingen agenten ter plaatse en zagen zij een groep jongeren lopen. De vijf jongeren voldeden aan de opgegeven signalementen. Agenten controleerden hen en troffen bij één van hen vuurwerk aan dat nog niet was afgestoken. Het materiaal is in beslaggenomen en tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt.

Vandalisme

AMERSFOORT De politie heeft in de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 december twee mannen aangehouden voor het vernielen van een ruit van een bedrijfspand.

Surveillerende agenten reden op de Utrechtsestraat waar zij werden aangesproken door een getuige van een vernieling. De man vertelde dat er zojuist door drie onbekende jongemannen een ruit met een vuilnisbak zou zijn ingegooid van een bedrijfspand op de hoek Utrechtsestraat met de Koestraat. Agenten gingen op onderzoek uit en zagen op de Arnhemseweg twee mannen lopen die voldeden aan de opgegeven signalementen. Zij achtervolgden de mannen en zagen dat zij beiden een horecagelegenheid binnengingen. Beide mannen (25 jaar uit Amersfoort en 28 jaar uit Beverwijk) zijn daarop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.