Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zondag 27 december

Heiloo, 27-12-2009 o 15.00 uur

Huiselijk geweld

Alkmaar, vrijdag 25 december 2009.

Een 25-jarige man uit Alkmaar is rond 16.00 uur aangehouden in zijn woning op verdenking van het mishandelen van zijn vriendin. Een tweejarig kind van het stel was getuige van de mishandeling van zijn moeder. De man sloeg de vrouw terwijl zij het kind op haar arm droeg. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Aanhoudingen in uitgaansleven

Schagen, zondag 27 december 2009.

Een 23-jarige man uit Waarland is rond 2.30 uur aangehouden op de Markt. Hij wordt verdacht van het mishandelen van een 35-jarige portier. Die kreeg een trap in zijn gezicht van de verdachte. De Waarlander krijgt een proces-verbaal.

Schagen, zondag 27 december 2009.

Twee 19-jarige mannen uit Leeuwarden en Waarland zijn om 3.30 uur aangehouden op verdenking van het mishandelen van een 43-jarige portier. De man wilde een opstootje in een café sussen. Toen hij een van de jongens naar buiten wilde brengen, werd hij door anderen vastgegrepen en mishandeld. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Hoorn, zondag 27 december 2009.

Rond 4.00 uur is een 23-jarige man uit Zwaag aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de mishandeling van een 20-jarige man uit Tilburg. Het was onrustig in één van de kroegen op de Roode Steen. Het slachtoffer liep bij een opstootje in een kroeg een diepe snijwond in zijn gezicht op. De dader van deze mishandeling wordt nog gezocht. Een andere man kwam naar buiten en sloeg iemand die bij het slachtoffer zat neer. Hiervoor werd hij aangehouden en kreeg hij proces-verbaal.

Heiloo, vrijdag 25 december 2009.

Een 18-jarige man uit Alkmaar is rond 2.30 uur aangehouden op het Stationsplein. Hij wordt verdacht van het dreigen met een mes richting twee 17-jarige jongens uit Heiloo. Een van deze jongens is ook aangehouden omdat hij zich agressief gedroeg.

Rond 2.15 uur waren meerdere agenten in het uitgaanscentrum van Heiloo aanwezig omdat het er onrustig was. De verdachte, die onder invloed van drugs verkeerd, kon daarom al snel worden aangehouden. Hij moest het mes dat hij bij zich droeg inleveren en is in verzekering gesteld. De 17-jarige jongen werd met een bon naar huis gestuurd.

Ook in de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 december was het onrustig in het Stationscentrum. Jongeren keerden zich tegen de politie toen die probeerde een vechtpartij te sussen. Agenten werden met glazen bekogeld.

Alkmaar, vrijdag 25 december 2009.

Een 19-jarige man uit Alkmaar is rond 3.00 uur aangehouden op het Waagplein. Hij gooide op dat tijdstip een sneeuwbal in een ambulance. Daar was ambulancepersoneel net druk met het behandelen van een bewusteloos persoon. De man kreeg een proces-verbaal.

De Goorn, zaterdag 26 december 2009.

Twee jongens van 19 en 21 jaar oud uit Ursem zijn rond 3.30 uur aangehouden in een horecagelegenheid aan de Goorn. Agenten hadden op straat al wat opstootjes gesust. Kort daarna verzochten beveiligers hen naar binnen te komen omdat het daar uit de hand liep. Er waren meerdere vechtpartijen uitgebroken en ook het meubilair moest het ontgelden. De agenten hebben een slachtoffer kunnen ontzetten, maar werden later zelf slachtoffer van agressief uitgaanspubliek. Ze werden vastgegrepen door de twee agressieve jongens. Tegen het tweetal is proces-verbaal opgemaakt.

Drie jongens aangehouden voor vernieling autospiegels

Medemblik, zondag 27 december 2009.

Drie jongens in de leeftijd van vijftien tot zeventien jaar oud uit Medemblik en Lambertschaag zijn op de Dorpsstraat aangehouden. Zij worden verdacht van onder andere het vernielen van autospiegels en het ingooien van ruiten.

Om 2.30 uur belde een oplettende buurtbewoner het alarmnummer 1-1-2 omdat de bewoner zag dat drie jongens met zwarte helmen op de spiegels van autos aftrapten op de Krokelbaan in Abbekerk. Het ging om minstens negen voertuigen. Even later werden ruiten ingegooid van een woning op de Schoolwerf. Agenten maakten een zoekslag en vonden de drie jongens later. Hun ouders werden in kennis gesteld en de jongens moesten mee naar het politiebureau. Zij krijgen een proces-verbaal.

Alcohol in het verkeer

Alkmaar, vrijdag 25 december 2009.

Op de Waalstraat is om 21.00 uur een 22-jarige man uit Beverwijk aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Uit de ademanalyse bleek dat de man, een beginnend bestuurder, ruim zeven keer teveel had gedronken. Hij kon zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal.

Schagerbrug, zondag 27 december 2009.

Om 00.30 uur is op de rijksweg ter hoogte van Schagerbrug een 31-jarige man uit Polen aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. De man weigerde mee te werken aan de ademanalyse. Hierop wilde de politie zijn rijbewijs in beslag nemen. Hij verklaarde dat dit rijbewijs was vermist. De man moest zijn auto achterlaten bij de politie en krijgt die pas terug als hij zijn rijbewijs heeft ingeleverd.

Den Oever, vrijdag 25 december 2009.

Een 51-jarige man uit Den Oever en zijn 22-jarige zoon uit dezelfde woonplaats zijn rond 00.30 uur aangehouden in hun woning. Zij worden verdacht van het veroorzaken van een aanrijding en het rijden onder invloed.

Om 00.10 uur kwam de melding dat een auto van de weg was geraakt op de Gemeentelandseweg in Den Oever. De veroorzaker was doorgereden nadat deze met zijn voertuigen een abri en een hekwerk had vernield. Agenten konden aan de hand van bandensporen en een melding van een getuige de dader opsporen. Het spoor leidde naar een woning in Den Oever. Daar trof de politie behalve de vader en zoon ook een 21-jarige man uit Den Oever.

De vader verklaarde in de auto te hebben gereden. Hij was onder invloed van drank. Ook de zoon bleek ruim vier keer teveel te hebben gedronken. Beide mannen zijn aangehouden omdat niet duidelijk was wie de aanrijding had veroorzaakt en dus met drank op had gereden. De 51-jarige man moest zijn rijbewijs inleveren en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Uit onderzoek moet blijken wat de exacte betrokkenheid van de drie mannen was bij de aanrijding en wie er heeft gereden.

Den Helder, vrijdag 25 december 2009.

Een 25-jarige man uit Den Helder is om 5.15 uur aangehouden op de Javastraat. Agenten zagen hem slingerend rijden, dat bleek ook uit de verse bandensporen in de sneeuw die een slingerend spoor lieten zien. Uit de ademanalyse bleek dat de man, een beginnend bestuurder, ruim zes keer teveel had gedronken. Hij kon zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal.

Getuigen zien mishandeling op N9

Schoorl, zaterdag 26 december 2009.

Rond 1.00 uur zijn een 45-jarige man uit Aalsmeer en een 15-jarige jongen uit Amsterdam aangehouden op verdenking van het mishandelen van een vrouw. Getuigen verklaarden dat ze twee mannen een vrouw zagen mishandelden achter een stilstaande auto op de Rijksweg N9. Agenten konden het tweetal aanhouden op de Kanaalweg in Schoorl. De vrouw is met een gebroken neus overgebracht naar het ziekenhuis.

De mannen, haar vriend en haar zoon, verklaarden dat de vrouw onhandelbaar was geworden en niet mee naar huis wilde in de auto. Haar zoon wilde voorkomen dat ze de N9 oprende op te gaan liften en vertelde dat hij haar juist probeerde in bedwang te houden. Ook de vriend van de vrouw liep letsel op aan zijn gezicht. De vrouw moet nog gehoord worden.

Verdachte van mishandeling agent aangehouden

Alkmaar, vrijdag 25 december 2009.

Een 23-jarige vrouw uit Alkmaar is rond 3.00 uur aangehouden op het Waagplein. Zij wordt verdacht van het mishandelen van een 26-jarige politieagent.

De agent wilde een collega helpen die een verdachte wilde aanhouden. De collega hield deze verdachte aan omdat hij agenten en ambulancemedewerkers met met ijsballen bekogelde (zie ander persbericht). De 26-jarige agent wilde een veilige werkruimte creëren voor zijn collega en sommeerde het publiek afstand te houden. De vrouw kwam toch te dichtbij en trapte de agent tegen zijn been nadat hij haar naar achteren had geduwd om afstand te houden. Vervolgens sloeg ze de agent nog in zijn gezicht. Een andere agente kon de vrouw aanhouden. De agent kon die nacht niet meer werken door een kneuzing aan hoofd en been. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zij is in verzekering gesteld.

Auto-inbrekers aangehouden

Alkmaar, zaterdag 26 december 2009.

Rond 3.00 uur zijn op de Koningin Frederikastraat twee mannen aangehouden. Het gaat om een 24-jarige en een 20-jarige Alkmaarder. Een oplettende buurtbewoonster zag dat de twee mannen op de Wytemalaan inbraken bij een auto. De politie ging met meerdere politieautos naar deze straat toe om de daders te kunnen omsingelen. Ze konden de twee mannen na een zoekslag in de omgeving aanhouden. Ze hadden een autoradio bij zich en een taser (een stroomstootwapen). Die zijn in beslag genomen. Tegen de mannen is proces-verbaal opgemaakt.

Mishandeling, twee mannen aangehouden

Alkmaar, zaterdag 26 december 2009.

Rond 2.00 uur zijn in een woning aan de Spilstraat twee mannen, 27 en 19 jaar oud uit Alkmaar, aangehouden op verdenking van het mishandelen van een 24-jarige man uit Alkmaar. De verdachten waren op visite bij de bewoner van de woning, gingen even weg en kwamen later terug. Zij mishandelden om onbekende reden de 24-jarige Alkmaarder. Die liep verschillende verwondingen op aan zijn nek. Hiervoro is hij in het ziekenhuis behandeld. De verdachten zijn in verzekering gesteld.