Feest voor fijnproevers


Kunst, antiek en unieke stadsprenten op Alkmaarse Wintershow

ALKMAAR, 20091211 -- De exclusieve toonzaal van Antiekzaak `De Houtkrul' in Alkmaar vormt van 27 t/m 30 december het decor voor de jaarlijkse Wintershow, waaraan, naast `De Houtkrul', ook Kunsthandel Nobra en Kunsthandel Sjaak Bakker deelnemen. In een sfeervolle entourage kunnen liefhebbers van antiek, schilderijen en prenten hun hart ophalen. "Het wordt een feest voor fijnproevers", vertelt organisator Emiel Wagemaker enthousiast. "We hebben deze dagen niet alleen unieke stukken en prachtige Noord-Hollandse prenten in huis, maar óók de specialisten die er graag over vertellen."

`De Houtkrul' is de grootste antiekspeciaalzaak in de Kop van Noord-Holland en heeft een grote collectie exclusieve meubelen, lampen, kroonluchters en klokken. Tijdens de Wintershow toont het bedrijf zijn laatste aanwinsten, waaronder een Amsterdams staand horloge van Pieter Klok en twee schitterende Engelse staande klokken van rond 1760. Daarnaast geeft restaurator Emiel Wagemaker demonstraties van verschillende restauratietechnieken.

Prenten en schilderijen
Kunsthandel Nobra exposeert met een grote collectie prenten van Noord-Holland van boven het Noordzeekanaal; originele stads- en dorpsgezichten, onder meer gravures uit de 18e eeuw van Het Waaggebouw en de Accijnstoren in Alkmaar. "Daarnaast zijn we bijzonder trots op de prachtig uitgevoerde stadsplattegronden van Cornelis Drebbel en Johannes Blaeu", vertelt Henk Nijkamp van Nobra. "Op deze zeldzame en originele prenten is te zien hoe Alkmaar er in de 16e en de 17e eeuw uitzag". Tevens zijn er gravures te zien van dorpen uit de wijde omgeving, waaronder een grote collectie Egmond.
Kunsthandel Sjaak Bakker toont ruim twintig klassiek moderne schilderijen uit de periode 1880-1960, waaronder een prachtig landschap van impressionist Cornelis Kuypers.

Het befaamde Weinhaus Ranke maakt de show compleet met een wijnproeverij. Emiel Wagemaker: "Wij willen ons op een toegankelijke wijze presenteren aan het publiek. Wat is er mooier dan tijdens de feestdagen met een goed glas wijn in de hand eens terug te gaan in de tijd en de schoonheid van het verleden te aanschouwen?"

Wintershow in Antiek `De Houtkrul'
Kennemerstraatweg 110, Alkmaar
27 t/m 30 december van 11.00 tot 17.00 uur
Meer informatie: kijk op www.dehoutkrul.nl of bel 072-5117988





ingezonden persbericht